Συνεργασία της Trend Micro με την INTERPOL για ένα ασφαλές διαδίκτυο

Trend MicroΣε μια προσπάθεια να ενισχύσει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο προσπάθειές της, η INTERPOL αρχίζει μια συνεργασία με την εταιρεία ασφαλείας Trend Micro.

Η CEO της Trend Micro, Eva Chen κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL κ. Ronald K. Noble για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης όχι μόνο στις διεθνείς Αστυνομικές αρχές, αλλά και σε διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στις συμμετέχουσες χώρες.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα περιλαμβάνουν εργαστήρια, επαγγελματικές πιστοποιήσεις, e-learning modules, και μαθήματα με training.

«Έχουμε την τιμή να συνεργασούμε με την INTERPOL, η οποία μας εμπιστεύεται στο να τους προσφέρουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας ούτως ώστε όλες οι ψηφιακές πληροφορίες να μένουν ασφαλείς, εκθέτοντας παράλληλα όλες τις παράνομες δραστηριότητες,” αναφέρει η Chen.

“Η ομάδα μας είναι στην πρώτη γραμμή ενός ταχέως εξελισσόμενου τοπίου των απειλών και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις ανάλυσεις μας και τις πρόβλεψεις μας για την υποστήριξη ενός οργανισμού για την παγκόσμια επιβολή του νόμου.”

  Γιγάντιο Tetris στους ορόφους ενός ουρανοξύστη

«Λόγω της πολυπλοκότητας των κυβερνο-απειλών, η έρευνα για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχουν ένα ριζικά διαφορετικό χαρακτήρα από την παραδοσιακή εγκληματικότητα και απαιτούν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και έρευνες μεγάλης κλίμακας με πολλαπλές δικαιοδοσίες”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL κ. Noble.

“Είναι σημαντικό ότι οι Αρχες επιβολής του νόμου αρχίζουν να συνεργάζονται σε όλους τους τομείς με εμπειρογνώμονες ασφάλειας του Διαδικτύου, όπως την Trend Micro, έτσι ώστε να αναπτύξουν την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη. Με αυτό τον τρόπο επίσης θα αποκτήσουν τα κατάληλα εργαλεία και την υποδομή που είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας.”

Εκτός από τα προγράμματα κατάρτισης, η Trend Micro θα βοηθήσει, επίσης, την INTERPOL για την ανάπτυξη ενός κυβερνο-συστήματος συναγερμού στο Global Complex for Innovation (IGCI), το κέντρο για τις διεθνείς απειλές στον κυβερνοχώρο που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Σιγκαπούρη τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  1  =