Συνελήφθησαν 20 άτομα για τραπεζικές επιθέσεις με το trojan Carberp

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβαν αρκετά άτομα που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην ανάπτυξη του διαβόητου που ειδικεύεται σε τραπεζικές επιθέσεις και ονομάστηκε

China-cyber crime

Τον περασμένο μήνα, εμπειρογνώμονες της ς ασφαλείας ESET  ανέφεραν ότι η οικογένεια Carberp είναι ακόμη σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ευθύνονται για τη λειτουργία του botnet συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτές είναι οι τελευταίες συλλήψεις και αν έχουν καμία επίπτωση στην εξέλιξη και εξάπλωση του Trojan.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της Kommersant της Ουκρανίας, η εγκληματική – που αποτελείται από περίπου 20 μέλη, τα περισσότερα από αυτά ηλικίας μεταξύ 25 και 30 – είναι υπεύθυνη για την κλοπή 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μόνο από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται για να υποκλέψει ευαίσθητες από τους υπολογιστές των διαφόρων εταιρειών χρησιμοποιούσαν τα κλεμμένα δεδομένα για να μεταφέρουν χρήματα από τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων – θυμάτων σε δικούς τους.

  DoubleSwitch επίθεση κλοπής Social λογαριασμών

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 ουκρανικές έχουν χτυπηθεί μέχρι τώρα.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Kiev, την Odessa, το Lviv και το Kherson. Ο ιθύνων νους της λειτουργίας πιστεύεται ότι είναι ένας 28-χρονος από τη Ρωσία.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας αναλύει επί του παρόντος τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους.

Μερικοί από αυτούς έχουν ήδη βγει με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, ενώ άλλοι είναι κατ ‘οίκον περιορισμό. Αν βρεθεί ο ένοχος, θα αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  9  =