Συνελήφθησαν δύο φοιτητές για hacking που είχε στόχο την αλλαγή της βαθμολογίας τους

hackingΔύο φοιτητές από το Miami University του Ohio καταδικάστηκαν όταν ομολόγησαν hacking που πραγματοποίησαν σε υπολογιστές του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές, Beckley Parker, 22 χρονών, και ο David Callahan, επίσης, 22, χρησιμοποίησαν keyloggers για να κλέψουν ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης που τους επιτρέψαν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία που είχαν την βαθμολογία τους. Τη συνέχεια μπορεί να την φανταστεί κανείς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλαξαν την βαθμολογία τους, αλλά και άλλων συμμαθητών τους σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο Parker άλλαξε συνολικά τους βαθμούς 50 συμμαθητών του.

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2012, όταν ένα μέλος του MUO παρατήρησε ότι κάποια δεδομένα που υπήρχαν στα συστήματα τους είχαν αλλάξει.

Οι hackers διώχθηκαν, οι βαθμοί διορθώθηκαν και το πανεπιστήμιο εφάρμοσε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη τέτοιων γεγονότων.

Ο Parker καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή, 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας, και πρόστιμο 1.500 δολαρίων. Ο Callahan καταδικάστηκε ένα χρόνο με αναστολή, και 750 δολάρια πρόστιμο. Το διαστήριο διέταξε επίσης να δώσουν το USB με το keylogger που χρησιμοποίησαν για να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  1  =