Ultimate Edition 5.4 Όχι για μένα

Ultimate Edition 5.4: Η διανομή Ultimate Edition, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2006, και είναι μια διακλάδωση του Ubuntu και του Mint.

Στόχος του project είναι ένα πλήρες, άψογα ολοκληρωμένο, οπτικά διεγερτικό και εύκολο στην εγκατάσταση λειτουργικό σύστημα.

Η με το πάτημα ενός κουμπιού είναι ένα από τα πολλά ειδικά χαρακτηριστικά αυτής της διανομής. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια προσαρμοσμένη επιφάνεια εργασίας και θέμα με εφέ 3D, υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα επιλογών δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων WiFi και Bluetooth, καθώς και ενσωμάτωση πολλών πρόσθετων εφαρμογών και αποθετηρίων πακέτων.Ultimate Edition 5.4

Αν και δεν είμαι φίλος των Ubuntuειδών, αποφάσισα να δοκιμάσω Ultimate Edition στην έκδοση 5.4, που είναι και η τελευταία του έκδοση.
Κατέβασα το ultimate-edition-5.4-x64-lite.iso και προσπάθησα να το περάσω σε ένα USB με κάποια με GUI.

Χρησιμοποίησα το Unetbootin, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και την εφαρμογή που ανέπτυξε η και δεν με είχε απογοητεύσει ποτέ πριν.

Αποτυχία. Το Unetbootin απέτυχε να δημιουργήσει ένα bootable USB και η openSUSE imagewriter δεν ήθελε να δοκιμάσει καν.

Δεν το έβαλα κάτω, και δεν είχα καμία διάθεση να καίω DVD για μια εγκατάσταση δοκιμής.

Δοκίμασα με terminal και την γνωστή εντολή dd. To ISO πέρασε στο USB, αλλά και πάλι δεν κατάφερα να κάνω το boot.

Αν και είχα αποφασίσει ότι δεν θα μπω στην διαδικασία να καίω DVD, οι παραπάνω προσπάθειες με τρέλαναν λίγο.

Επόμενη κίνηση; Το K3B:

Ultimate Edition 5.4Να αναφέρω για την ιστορία, ότι το σύστημα που χρησιμοποιώ για όλα τα παραπάνω είναι ένα CentOS στην τελευταία έκδοση. Ότι πιο αξιόπιστο έχω συναντήσει σε Linux.

Τελικά κατάφερα να ξεκινήσω το λειτουργικό σύστημα, αλλά παρατήρησα ότι ήταν υπερβολικά αργό. Έχω δοκιμάσει και άλλες διανομές (όπως το openSUSE) από DVD αλλά τέτοια καθυστέρηση δεν την έχω συναντήσει σε καμία.

Μετά από πολύ υπομονή και πείσμα, κατάφερα να δω την επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού και ήταν ακριβώς αυτό που προσπαθώ να αποφεύγω:

  ChatGPT πέρασε την τελική εξέταση Master of Business Administration

Μια τροποποιημένη έκδοση Mate, με πάρα πολλά εφέ. Δυστυχώς η συγκεκριμένη επιφάνεια εργασίας με απογοήτευσε, καθώς προτιμώ απλά πράγματα. Όσο πιο πολλά εφέ και όσο περισσότερες εφαρμογές τόσο πιο αργό το λειτουργικό σύστημα.

Και το Ultimate Edition 5.4 είναι γεμάτο από εφαρμογές. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πόσες εφαρμογές υπάρχουν για ήχο και εικόνα:

Ειλικρινά τόσες πολλές εφαρμογές που μοιάζουν bloatware. Όσον αφορά τώρα τις εφαρμογές διαχείρισης, η διανομή διαθέτει ένα κλασικό Mate διαχειριστικό πάνελ, το software update του Ubuntu και το Synaptic για εγκατάσταση νέου λειτουργικού. Ultimate Edition 5.4

Ultimate Edition 5.4

Οπως καταλαβαίνετε δεν ενθουσιάστηκα με την εμπειρία που είχα με το Ultimate Edition 5.4. Βρήκα αρκετά ενοχλητικά πράγματα ή για να το θέσω πιο κομψά, λειτουργίες που αποφεύγω.

Έχασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να τρέξω το Ultimate Linux, και όταν το φόρτωσα απογοητεύτηκα με αυτά που είδα. Ένα τέτοιο σύστημα δεν κάνει σίγουρα για παλαιούς υπολογιστές, καθώς εκτός από τα θέματα που θα αντιμετωπίσουν με την μνήμη θα υπάρχουν και αρκετές ανεπάρκειες στην γραφικών.

Πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν. Εφαρμογές απέτυχαν να φορτωθούν ή προκάλεσαν το κλείδωμα του συστήματος. Το ISO δεν φορτώθηκε σωστά ή δεν φορτώθηκε καθόλου.

Η διανομή Ultimate Edition 5.4 απέτυχε να τρέξει καλά σε hardware που τρέχουν παράλληλα CentOS, , openSUSE, Debian, και Manjaro.

Το Ultimate Edition απευθύνεται σε νέους χρήστες του Linux, και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει με τα γραφικά και το πλήθος των εφαρμογών που διαθέτει.

Η διανομή μου θύμισε όμως ότι πολλές φορές το φαίνεσθαι είναι σημαντικότερο του είναι: για παράδειγμα, αυτή η διανομή έχει ωραίες μικροεφαρμογές στην επιφάνεια εργασία για την παρακολούθηση των πόρων του συστήματος.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).