Σε λίγο καιρό ίσως μπορείς να χρησιμοποιείς τα gadgets σου στο αεροπλάνο και στην προσγείωση και απογείωση

tablet-airplane-02

Η απαγόρευση χρήσης όλων των ηλεκτρονικών συσκευών σε ένα αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης, είναι κάτι που, πιθανότατα, σας έχει ενοχλήσει σε κάποια από τα ταξίδια σας. Η παρακολούθηση μίας ταινίας που διακόπτεται ή ένα αγαπημένο game που δεν μπορείτε να παίξετε ή ακόμη και η ανάγνωση ενός βιβλίου, είναι κάτι που θα θέλατε να κάνετε σε όλη τη διάρκεια μίας πτήσης και, απ’ ό,τι φαίνεται, ίσως τα…καταφέρετε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Ίσως, λοιπόν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μπορείτε να έχετε μερικά από τα gadgets σας ανοικτά και κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης.

tablet-airplane-01

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Federal Aviation Administration (FAA) στις ΗΠΑ ερευνά το ζήτημα της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα σε μία προσπάθεια να καταργήσει κάποιους από τους “αυστηρούς” κανόνες που ισχύουν σχετικά με τη χρήση τους, κατά τη διάρκεια κάποιων χρονικών περιόδων μίας πτήσης. Θεωρείται, πάντως, ότι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν θα αφορούν ορισμένες κατηγορίες gadgets που δεν συμπεριλαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα.

  Το Πρωτοχρονιάτικο Google Doodle και το Google Zeitgeist για το 2013

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από απαιτήσεις πολλών επιβατών αεροπλάνων να αποδειχθεί επιστημονικά για ποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές τους, όπως, για παράδειγμα, e-readers, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης, ακόμη κι αν αυτές βρίσκονται σε “flight mode”.

Από την FAA θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εταιρείες από διαφορετικές βιομηχανίες, με στόχο να δημοσιοποίησουν τα πορίσματά τους στις 31 Ιουλίου του 2013, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα. Υπομονή, λοιπόν, και ίσως σύντομα εσύ (ή το “βλαστάρι” σου) να μπορείτε να παίζετε με το iPad σε όλη τη διάρκεια μίας πτήσης…

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

73  +    =  76

Previous Story

Top 10 Most Pirated Movies on BitTorrent

Next Story

To iOS 6.1.3 δημιουργεί προβλήματα μπαταρίας σε κάποιους χρήστες