VPN Τι πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε

Οι πάροχοι VPN είναι πολλοί  και όταν κοιτάζουμε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες, είναι πολύ εύκολο να μείνουμε αναποφάσιστοι προσπαθώντας να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

vpn

Αυτό που καθιστά τη λήψης αποφάσεων πιο δύσκολη είναι ότι κάθε πάροχος θα σας πει ότι προσφέρουν περίπου τα ίδια πράγματα και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Ωστόσο, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή και να μειώσετε τις πιθανότητες να κάνετε μια κακή επιλογή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε και να λάβετε υπόψη σας, με αποτέλεσμα να αρχίσετε να παρατηρείτε ορισμένους παρόχους VPN να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους

Το κόστος

Το κόστος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός VPN. Όταν έχετε μια ιδέα για τις ανάγκες της ασφαλείας σας, μπορείτε να προχωρήσετε στη συνέχεια και να εξετάσετε διαφορετικά πακέτα VPN φημισμένων προμηθευτών. Αυτοί οι προμηθευτές πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες σας, ενώ εξακολουθούν να εμπίπτουν στα όρια του προϋπολογισμού σας – ούτε πολύ φθηνά, αλλά ούτε πολύ ακριβά.

Τα καλά νέα είναι ότι θα βρείτε πολλούς καλούς παρόχους VPN που προσφέρουν στους χρήστες τους πολύ φιλικά προς τον προϋπολογισμό πακέτα, τα οποία θα έχουν μηνιαία χρέωση που κυμαίνεται από $ 5 έως $ 20 κάθε μήνα. Εκτός από αυτό, οι περισσότεροι πάροχοι VPN θα σας επιτρέψουν να πληρώνετε για μια ετήσια συνδρομή και όχι για μηνιαίες πληρωμές, γεγονός που θα μειώσει τη συνολική επιβάρυνση κόστους που έχετε. Ο σημαντικότεροι πάροχοι VPN θα δεχτούν μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων πληρωμής – από κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, έως πιστωτικές , Western Union ή PayPal.

Τα πρωτόκολλα VPN που ο πάροχος

vpn

Εάν θέλετε ένα δίκτυο VPN που είναι αξιόπιστο, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια των δεδομένων σας όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο. Γι αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί ο πάροχος για να εγγυηθεί την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Εάν οι απαιτήσεις σας απαιτούν πολύ αυστηρή ασφάλεια, πρέπει να γνωρίζετε εάν ο πάροχος χρησιμοποιεί ασφαλή πρωτόκολλα VPN όπως SSL, IPSec, L2TP και ούτω καθεξής. Εάν οι απαιτήσεις σας περιλαμβάνουν τη χρήση του VPN για σε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου όπως ιστότοπους ροής, αρκεί η χρήση πρωτοκόλλου PPTP.

Ακριβώς επειδή έχετε περισσότερα επίπεδα κρυπτογράφησης μεταξύ του διακομιστή που παρέχει περιεχόμενο και της συσκευής σας, δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία VPN θα λειτουργήσει καλά για παράνομη δραστηριότητα όπως η κοινή χρήση αρχείων P2P. Όλες οι καλές συνδέσεις VPN θα αυξήσουν την ασφάλεια μεταξύ του διακομιστή και του πελάτη, αλλά η σύνδεση από το διακομιστή VPN στους ιστότοπους που επισκέπτεστε δεν είναι πάντα ασφαλής – εκτός εάν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μέσω HTTPS.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχουν όλα τα πρωτόκολλα VPN τα ίδια επίπεδα ασφάλειας – μερικά θα είναι πιο ασφαλή από άλλα και μερικά θα είναι πιο αργά στις ταχύτητες λήψης τους σε σύγκριση με άλλα.

Πολιτική καταγραφής δεδομένων

Μεταξύ όλων των κριτηρίων που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός VPN, αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτείτε. Ο κύριος στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος διαθέτει επαρκή τεχνική υποδομή και αυτό είναι μέσω της διερεύνησης εάν ο πάροχος θα διατηρήσει ένα καταγραφής των δραστηριοτήτων περιήγησής σας ή όχι.

Εδώ τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα διότι πάρα πολλοί χρήστες VPN δεν γνωρίζουν ότι ο πάροχος VPN που χρησιμοποιούν διατηρεί αρχεία καταγραφής των δραστηριοτήτων τους.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, πρέπει πάντα να μείνετε μακριά από προμηθευτές που το κάνουν. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας (αυτό είναι το σημείο όπου εμπίπτει η πολιτική απορρήτου) και διαβάστε κριτικές για την υπηρεσία VPN εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι. Απλώς αποφύγετε τη δέσμευση σε έναν πάροχο που τελικά θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Οι τοποθεσίες του διακομιστή VPN

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που βασίζονται σε υπηρεσίες VPN για να παρακάμψουν τους τοπικούς τους περιορισμούς, ειδικά εάν ζουν σε χώρες που έχουν θέματα με τη λογοκρισίας στο διαδίκτυο – για παράδειγμα Συρία, Κίνα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και ούτω καθεξής. Η χρήση του VPN είναι δυνατή μόνο εάν ο πάροχος διαθέτει διακομιστές που βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Μέσω της χρήσης αυτών των VPN, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γεωγραφικά περιορισμένες και ιστότοπους, όπως πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ιστότοπους. Εκτός από αυτό, υπάρχουν ορισμένες χώρες που είναι «φιλικές» όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία P2P, σε περίπτωση που θα χρειαστείτε μια υπηρεσία VPN που θα σας επιτρέπει να κάνετε λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. 

Το VPN διαθέτει για ;

Εάν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματά σας σε υπηρεσίες VPN ή ακόμα και αν χρησιμοποιείτε κάποιο δωρεάν VPN, η εμπειρία που έχετε θα πρέπει να μην περιορίζετε μόνο σε υπολογιστές.

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύο ξεχωριστούς παρόχους VPN που έχουν διαφορετικές συμφωνίες και πολιτικές, επειδή θέλετε να ασφαλίσετε τον φορητό υπολογιστή και το σας. Όταν χρησιμοποιείτε τα ίδια στοιχεία λογαριασμού VPN σε όλες τις συσκευές σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε τα από καλούς παρόχους VPN.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).