Βρετανική αστυνομία: Σύστημα αναγνώρισης συναισθημάτων

Η βρετανική ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που προβάλλει τις διαθέσεις των ανθρώπων αναλύοντας τα .

Η αστυνομία του Lincolnshire θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να αναζητήσει συγκεκριμένες διαθέσεις και εκφράσεις του προσώπου, αναφέρει η London Times. Θα επιτρέπει επίσης την αναζήτηση ατόμων που φορούν καπέλα και γυαλιά, ή να μεταφέρουν τσάντες και ομπρέλες.

Η χρηματοδότηση για το project προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στους Times ότι όλα τα βίντεο θα διαγράφονται μετά από 31 ημέρες. Το Υπουργείο ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει μια έρευνα για την αξιολόγηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής πριν από τη δίκη πριν δώσει το πράσινο φως.

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη οι επικριτές που αναφέρουν ότι το σύστημα θα παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο.

“Διατίθενται τεράστια χρηματικά ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτήν την τεχνολογία που αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα, καθώς παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, δήλωσε η Silkie Carlo, διευθύντρια της ομάδας πολιτικών ελευθεριών Big Brother Watch.

Η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει ακόμα πώς θα λειτουργεί το σύστημα. Το AI που επιτρέπει την συναισθηματική ανίχνευση εκτιμάται ότι θα είναι μια αγορά των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία για το ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί πραγματικά.

Τον Δεκέμβριο του 2019, το ερευνητικό ινστιτούτο AI Now ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές να απαγορεύσουν την τεχνολογία από αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων, καθώς το πεδίο είναι “έντονα ασταθές”.

“Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών, μεγάλος αριθμός μελετών δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές ενδείξεις ότι οι άνθρωποι έχουν αυτήν τη συνεπή σχέση μεταξύ του συναισθήματος που αισθάνονται και του τρόπου με τον οποίο φαίνεται το πρόσωπό τους” ανέφερε ο συν-ιδρύτρια του AI Now Kate Crawford στο BBC στα τέλη του περασμένου έτους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).