Η Warner Music έπεσε θύμα hacking


Η Warner Music Group (WMG), η τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια μουσική εταιρεία, αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει τις προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες των πελατών της, σε πολλά από τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου που εδρεύουν στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2020 με μια επίθεση στην Magecart.

Με ιστορία άνω των 200 ετών, η WMG απασχολεί περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους και λειτουργεί σε περισσότερες από 70 χώρες μέσω ενός δικτύου θυγατρικών και άλλων συνεργατών.

Η WMG κατέχει επίσης την Warner Chappell Music και μερικές από τις πιο επιτυχημένες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των Elektra, Warner Records, Atlantic, Warner Classics, Parlophone και Warner Music Nashville.

Διαδικτυακά καταστήματα στις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε κίνδυνο από τον Απρίλιο

Η εταιρεία δήλωσε ότι το περιστατικό αφορούσε πολλούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργούν μέσω εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών και ότι η παραβίαση ασφαλείας μάλλον επέτρεψε στους hackers να κλέψουν προσωπικές τους πληροφορίες.

Παρόλο που η έρευνα της WMG δεν βρήκε σημάδια διαρροής πληροφοριών, δεν αποκλείει την πιθανότητα να συμβεί κάτι μελλοντικά και προειδοποιεί τα μέλη της για τους κινδύνους.

Τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών ενδέχεται να έχουν κλαπεί

Η WMG δήλωσε επίσης ότι στις κλεμμένες πληροφορίες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν ονόματα των πελατών, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις χρέωσης, διευθύνσεις αποστολής και τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής (αριθμός κάρτας, CVC/CVV και ημερομηνία λήξης).

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η WMG δεν έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να παραβιάσουν τα συστήματά της.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news