apple itv room

Τι θα γίνονταν αν το επόμενο iPad, iMac, επαγγελματικό PC και Apple TV ήταν όλα μια συσκευή;

apple-itv-room

Τι θα κάνατε για να βελτιώσετε το ; Θα του δίνατε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ ώστε να μπορεί να τρέχει πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Τι θα κάνατε για να βελτιώσετε των 27″ ; Θα τον κάνατε 37″ .

Πως θα δημιουργούσατε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, κατάλληλο για επιχειρήσεις; Θα τον κάνατε σαν ένα iPad μόνο που θα είχε περισσότερες δυνατότητες για παρουσιάσεις και τηλεδιασκέψεις.

Και τέλος, πως θα βελτιώνατε το Apple TV ώστε να υποστηρίζει εφαρμογές; Θα ενσωματώνατε έναν υπολογιστή και θα δίνατε ένα καλύτερο χειριστήριο.

Αν το σκεφτείτε, οι παραπάνω προφανείς βελτιώσεις δεν μετακινούν τα προϊόντα πιο μακριά το ένα από το άλλο, αλλά τα φέρνουν πιο κοντά, δημιουργώντας την υπέρτατη συσκευή.

Σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν το επόμενο iPad, iMac, επαγγελματικό PC και Apple TV ήταν όλα μια συσκευή.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες τεχνολογίας δημιουργούν ένα προϊόν όσο πιο απλό γίνεται, και στην συνέχεια το εξελίσσουν σε κάτι πολύ πιο περίπλοκο, προσθέτοντας του συνεχώς όλο και πιο πολλές λειτουργίες.

Ωστόσο, η Apple σκέφτεται διαφορετικά. Προσπαθεί (χωρίς να το καταφέρνει πάντα) να απλοποιήσει και να ενοποιήσει τα πράγματα. Για παράδειγμα, δεν έχουν διαφορετικές συσκευές για τους καταναλωτές και του εκπαιδευτικούς, ή για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες. Έχει το ίδιο τηλέφωνο, το ίδιο tablet και τον ίδιο Mac για όλους.

Για την ακρίβεια, καμία συσκευή της Apple μετά το iPod δεν έχει σχεδιαστεί καθαρά είτε για τους καταναλωτές είτε για τους επιχειρηματίες. Κάθε προϊόν της εταιρείας, μετά την παρουσίαση του πρώτου το , αφορά και τους δυο.

Που σημαίνει ότι αυτοί που προβλέπουν ότι η iTV της Apple θα είναι σχεδιασμένη καθαρά για τους καταναλωτές είναι σαν να προβλέπουν ότι η εταιρεία του Cupertino θα «καταστρέψει» την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

  Predator συνέχεια: το Politico γράφει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

H Apple έχει την δύναμη αν θελήσει να δημιουργήσει ένα iPad τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πάντες. Από επιχειρήσεις και συνέδρια μέχρι απλούς καταναλωτές που θέλουν κάτι πιο εξελιγμένο στο σαλόνι τους. Θα μπορούσε να τα εξοπλίσει με πιο ισχυρούς επεξεργαστές, περισσότερη RAM και καλύτερες κάρτες γραφικών, με αποτέλεσμα να μπορεί το iPad να τρέξει πιο απαιτητικές εφαρμογές, παιχνίδια που θα αγγίζουν τα γραφικά που έχει μια κονσόλα και ότι πρόγραμμα υπάρχει για OS X.

H Apple πρέπει να αναβαθμίσει τα iMac. Μπορεί να τα έκαναν πιο λεπτά και πιο κομψά, ωστόσο, αυτό που πραγματικά θέλουμε όλοι μας, δεν είναι περισσότερη επεξεργαστική ισχύ ή ακόμα καλύτερο σχεδιασμό, αλλά μια μεγαλύτερη οθόνη. Επιπρόσθετα θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν αυτή η οθόνη ήταν αφής.

Συνδυάστε τις δυο παραπάνω ιδέες και σκεφτείτε πως θα ήταν ένας 37″ iMac με στοιχεία του iPad. Έχοντας την δύναμη ενός iMac και την ευελιξία τους iOS. Ακουμπήστε το οριζόντια σε μια επιφάνεια και θα δουλεύει σαν iPad, στηρίξτε το κάθετα, χρησιμοποιήστε ένα bluetooth πληκτρολόγιο και ένα Magic Trackpad και θα δουλεύει σαν ένας iMac. Μιλήστε του και θα δουλεύει σαν ένα iPhone με Siri.

Πολύ πιθανό να σκέφτεστε του περιορισμούς που θα είχε μια τέτοια συσκευή, όπως το ότι δεν είναι το ίδιο φορητή με ένα κανονικό iPad, και το που θα ήταν πραγματικά χρήσιμη. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η εξής: Μια τέτοια συσκευή θα έβρισκε χρήση τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στο σαλόνι κάποιου.

  ΕΕ: χαστούκι στο App Store της Apple και όχι μόνο

Στις επιχειρήσεις μια τέτοια συσκευή θα είχε τεράστια χρησιμότητα. Μέχρι στιγμής όλοι έχουν λατρέψει την απλότητα του iPhone και του iPad, ωστόσο, χρειάζονται μεγαλύτερες οθόνες. Μια οθόνη με αυξημένο μέγεθος σημαίνει ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για δουλειά όσο και για παρουσιάσεις. Επιπρόσθετα η επεξεργασία εγγράφων ή άλλων αντικειμένων θα ήταν πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και άμεση.

Όσον αφορά τους απλούς καταναλωτές, μια τέτοια συσκευή θα προσέφερε πολλά στο σαλόνι τους. Όχι μόνο θα είχαν μια 37″ τηλεόραση (που είναι ένα καλό μέγεθος) αλλά θα μπορούσαν σε αυτή τη συσκευή να τρέξουν εφαρμογές, να δουν HD ταινίες, να κάνουν stream την μουσική τους και να χρησιμοποιήσουν το ώστε να προβάλουν ακόμα περισσότερο υλικό στην οθόνη. Μπορεί το Apple TV να καλύπτει αρκετά από αυτά, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για να εξυπηρετήσει όλες μας τις ανάγκες, όσοι έχουν Apple TV θα το γνωρίζουν αυτό.

Δεν γνωρίζω πως θα σας φαίνονταν μια τέτοια συσκευή. Ένα τεράστιο iPad που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό πραγματικά χρειαζόμαστε, μια συσκευή που θα κάνει τα πάντα. Μια συσκευή που θα κάλυπτε κάθε μας ανάγκη και θα μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση του να διαλέξουμε το τι να αγοράσουμε. Μια υπέρτατη συσκευή.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  42  =  46