Πως είναι πραγματικά να δουλεύεις με τον Steve Jobs

SteveJobs-Wide

O Glenn Reid είχε την τύχη να εργαστεί στο πλευρό του Steve Jobs κατά τη θητεία του στην Apple στην ανάπτυξη του iMovie και περιγράφει την συνολική του εμπειρία με ένα άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα που προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ματιά στον τρόπο και το περιβάλλον λειτουργίας του πρώην ιδρυτή και CEO της Apple.

Ο Reid τονίζει ότι η επανάληψη είναι το κλειδί στον σχεδιασμό. «Απλά συνέχισε να το βελτιώνεις μέχρι να πρέπει να το κυκλοφορήσεις». Υπήρχαν τέσσερα άτομα στην ομάδα χωρίς marketing ή άλλες υποδομές και πλήρη μυστικότητα. Για παράδειγμα, είχαν τοποθετηθεί χαρτόνια στα εσωτερικά παράθυρα για να μην βλέπουν οι άλλοι υπάλληλοι τι γίνεται μέσα στο δωμάτιο. «Υπήρχαν, ίσως, 5 με 10 άτομα μέσα σε ολόκληρη την εταιρεία που ήξεραν τι κάνουμε».

Όταν κυκλοφόρησε το τελικό προϊόν τον Νοέμβριο του 1998 ξεκίνησε μια επανάσταση: τα προσωπικά ψηφιακά αρχεία. Μέχρι τότε πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν φωτογραφίες, μουσική ή βίντεο στον υπολογιστή τους και αυτό σιγά σιγά άλλαξε τα επόμενα χρόνια αρχικά με το iMovie και στη συνέχεια με το iTunes και iPhoto που ακολούθησαν.

  160 Mac Mini δημιουργούν τον υπέρτατο Apple Server

O Reid σκιαγραφεί τον Steve Jobs ως έναν άνθρωπο που αγαπούσε να φτιάχνει προϊόντα. «Είναι μια διαδικασία που απαιτεί την κατανόηση των παραμέτρων, των στόχων και των συμβιβασμών». Όχι μόνο ο Steve ήξερε και αγαπούσε την κατασκευή προϊόντων αλλά ήταν το μοναδικό που ήθελε να κάνει. «Μια φορά μου είπε ότι ένας από τους λόγους που ήθελε να γίνει CEO ήταν για να μην του υπαγορεύει κανείς ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στον σχεδιασμό προϊόντων. Ήταν εκεί. Ως μέλος της ομάδας και όχι ως CEO.»

Μπορείτε να διαβάσετε το πραγματικό ενδιαφέρον άρθρο του Reid ολόκληρο εδώ.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  2  =