facebook del

Πότε, πώς και γιατί να διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας στο Facebook

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το για να αλληλεπιδρούν ή και να συνεργάζονται με τους φίλους. Μοιράζονται φωτογραφίες, δημοσιεύουν σχόλια και επιβραβεύουν άλλες δημοσιεύσεις. Αλλά από το σχολιασμό μιας hot δημοσίευσης ή το μοίρασμα αγαπημένων τραγουδιών, όλα προσδίδουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το να κάνετε κλικ στο “Like”, θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα από ότι εσείς θα θέλατε να μοιραστείτε δημοσίως.

facebook delΤο Facebook Data Use Policy αναφέρει ότι συγκεντρώνει συνεχώς προσωπικά σας στοιχεία για να σας προσφέρει την καλύτερη, την πιο στοχευμένη διαφήμιση και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των χρηστών του. Όμως, με τον τρόπο αυτό, διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Και μην ξεχνάτε, οι πληροφορίες που συλλέγει το Facebook δεν προέρχονται κατευθείαν από εσάς. Οι δραστηριότητες των φίλων σας μπορεί να αποκαλύψουν αρκετά στοιχεία που δεν θα θέλατε ίσως να μοιραστείτε. Ένας φίλος μπορεί να ενημέρωσει την λίστα επαφών του και να δώσει το προσωπικό σας τηλέφωνο στο Facebook. Ένα tagging από έναν φίλο σας σε μια δημοσίευση, ενώ είστε έξω μαζί αποκαλύπτει την τρέχουσα θέση σας. Οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους επιτιθέμενους να σας στείλουν και spam επιθέσεις που είναι φτιαγμένες μόνο για εσάς.

  Facebook Libra τι έγινε στην ακρόαση από τη Γερουσία;

Όσο ασφαλείς κι αν αισθάνεστε με τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε στον λογαριασμό σας, θα πρέπει πάντα να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους που παραμονεύουν στην ανταλλαγή πληροφοριών μέσω του Facebook. Εάν αισθάνεστε ότι  η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής βρίσκεται σε κίνδυνο και έχετε αποφασίσει ότι είναι καιρός να διαγράψετε το λογαριασμό σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα όπως τα περιγράφει η kaspersky:

Έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται να κλείσετε ένα προφίλ στο Facebook.  Απενεργοποίηση ή διαγραφή.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα τον βάλει απλά σε αναμονή. Αν επιλέγετε να τον απενεργοποιήσετε το Timeline σας δεν θα είναι πλέον ορατό δημοσίως, αλλά οι πληροφορίες σας θα παραμείνουν αποθηκευμένες στο Facebook περιμένοντας την ενεργοποίηση του λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρόνο. Σημειώστε ότι, εάν απενεργοποίησετε τον λογαριασμό σας, το προφίλ σας θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στις λίστες των φίλων σας, αλλά θα είναι απρόσιτο από κάθε κλικ.

Εάν είστε έτοιμοι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μόνιμα, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

  Google αλλαγές στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών

Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να εξαφανιστεί το προφίλ σας και μέχρι 90 ημέρες για να αφαιρεθεί από τους servers του Facebook τελείως. Μόλις το προφίλ σας έχει διαγραφεί, δεν υπάρχει τρόπος για να ανακτήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, το Facebook προσφέρει τη δυνατότητα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των αρχείων σας πριν από τη διαγραφή, (μηνύματα, φωτογραφίες, μηνύματα, κλπ.). Δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή είναι μόνιμη, θα πρέπει να είστε σίγουροι 100%  ότι θέλετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Τα στοιχεία τα έχει πάρει ήδη όμως, το θέμα δεν είναι εκεί απο τη στιγμή που φτιάχνεις λογαριασμό έχεις ήδη συμφωνήσει οτι τα στοιχεία σου θα είναι παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  24  =  29