Γιατί βγήκα από το Facebook

To 61% των Αμερικανών ενηλίκων μελών του facebook jeal δεν χρησιμοποίησαν το επί εβδομάδες και 27% πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης το . Ωστόσο, τα δύο τρία παραμένουν μέλη, σύμφωνα με την νεότερη μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research .

 

Τα κυριότερα συμπεράσματα της μελέτης συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • 61% των μελών του Facebook σήμερα δήλωσαν ότι κάποια στιγμή έκαναν οικειοθελώς ένα «διάλειμμα» από την χρήση του Facebook για μια περίοδο αρκετών εβδομάδων ή και περισσότερο.
  • 20% των ενηλίκων χρηστών του Διαδικτύου στις ΗΠΑ που δεν χρησιμοποιούν σήμερα το Facebook είπαν πως κάποτε έγιναν μέλη, αργότερα όμως το εγκατέλειψαν.
  • 8% από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν πλέον το σάιτ διατηρούν το ενδιαφέρον συμμετοχής στο κοινωνικό κάποια στιγμή στο μέλλον.

Από αυτούς που έφυγαν για κάποιες εβδομάδες από το Facebook (61%) χωρίς ωστόσο να το εγκαταλείψουν εξηγούν την απόφασή τους. Οι περισσότεροι (σε ποσοστό 21%) δήλωσαν πως ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλες ασχολίες για να μπουν στο Facebook ή ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για να το κάνουν. Το 10% εξήγησε πως δεν είχε ενδιαφέρον, δεν έβρισκαν συναρπαστικό το περιεχόμενο (10%), ότι περιείχε πολλά κουτσομπολιά ή δραματοποιημένο περιεχόμενο από τους «φίλους» τους (9%) ή εκδήλωσαν έτσι την ανησυχία τους ότι ξόδευαν πολύ χρόνο στο σάιτ και χρειάζονταν ένα διάλειμμα (8%).

  Δείτε το πρώτο αυτό-συναρμολογούμενο Ρομπότ

Εντούτοις, η μελέτη σημειώνει πως το Facebook παραμένει πρώτο σε ποσοστό συμμετοχών μεταξύ των ενηλίκων Αμερικανών online. Τα δύο τρία (συγκεκριμένα το 67%) είναι μέλη του Facebook, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά στο επαγγελματικό LinkedIn και στο Twitter για το είναι αρκετά χαμηλότερα (20% και 16% αντίστοιχα).

Κάποιοι από το 20% των χρηστών του Διαδικτύου που έγιναν μέλη, αργότερα όμως το εγκατέλειψαν αιτιολόγησαν την απόφασή τους (όχι όμως τόσοι ώστε να αναφέρονται αναλυτικά τα ποσοστά τους). Ωστόσο, το Pew Internet Research Center διέκρινε πως οι λόγοι που το εγκατέλειψαν ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έκαναν μια παύση στο παρελθόν (είπαν ότι το Facebook «είναι για κουτσομπολιό», «δεν μου αρέσει», «δεν είμαι κοινωνικός/-κή», «ο λογαριασμός μου παραβιάστηκε», κ.ά.).

Παρά το γεγονός ότι είναι πολλοί οι χρήστες του Facebook που αναπροσαρμόζουν προς τα κάτω τον χρόνο που αφιερώνουν στο σάιτ, τo 92% των μελών του Facebook διατηρούν το «προφίλ» τους.

Από την μελέτη προκύπτει επίσης πως, το 26% (1 στους 4) θα περιορίσουν την χρήση του Facebook το 2013, όταν το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα την διευρύνουν περιορίζεται στο 3%. Το 69% θα διατηρήσουν την συμμετοχή τους στα ίδια επίπεδα. Τέλος, οι νεότεροι (18-29 ετών) είναι πιθανότερο να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο Facebook, όταν η πλειονότητα συνολικά θα διατηρήσουν την χρήση του στα ίδια επίπεδα.

  Η τιμή του Facebook ξεπέρασε τα 300 δις

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση του Pew Internet Research Center με τίτλο Coming and Going on Facebook.

 

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =