Wikipedia και Google έδειχναν αθώο σαν κατά συρροή δολοφόνο

Ο Nathaniel White σκότωσε έξι γυναίκες στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του '90. Όμως δεν είναι ο Nathaniel White που θα δείτε στην του Images με το όνομά του.

Δεν είναι επίσης ο άνθρωπος που για δύο χρόνια εμφανιζόταν σε μια εικόνα στη σελίδα της Wikipedia και τον ανέφεραν σαν κατά συρροή δολοφόνο, μαζί με τις περιγραφές των θυμάτων του, μεταξύ των οποίων μια 14χρονη και πολλές μητέρες.

serial killer

Ο άνδρας σε αυτές τις δεν είναι κατά συρροή δολοφόνος και δεν έχει πάει ποτέ στη Νέα Υόρκη. Όμως η εικόνα του κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο για χρόνια, στη Wikipedia, στην Google και σε διάφορες ειδήσεις για τις δολοφονίες. Ένα λάθος οδήγησε από έναν άσχετο άνδρα στη Φλόριντα να ζει με διαρκή φόβο εκδίκησης.

Ξεκίνησε όταν το πρόγραμμα Channel “Evil Lives Here”, που προβλήθηκε στις 13 Αυγούστου του 2018, έδειξε μια λάθος εικόνα του White σαν κατά συρροή δολοφόνο. Η εικόνα εμφανίστηκε μόνο για μια στιγμή, αλλά από εκεί και μετά προστέθηκε στη Wikipedia και εξαπλώθηκε στο Google Images. Μέχρι την Πέμπτη, αν αναζητούσατε στο Google “Nathaniel White”, θα εμφανιζόταν το πρόσωπο λάθος άνδρα μαζί με τα αποτελέσματα για τον δολοφόνο.

Ο White υπέβαλε μήνυση κατά της Discovery πέρυσι, για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση, και εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Η καταγγελία συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες Google, Facebook, Twitter, Wikipedia Inc. πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης και εταιρείες τεχνολογίας.

Τον περασμένο μήνα, ένας δικαστής έκρινε ότι σύμφωνα με το άρθρο 230 του νόμου περί ευπρέπειας των επικοινωνιών, αυτές οι εταιρείες δεν ήταν υπεύθυνες για αυτό που συνέβη στον White. Η υπόθεση κατά του Discovery είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος του White, Charles Barfield, ανέφερε στο Motherboard ότι αυτή η κατάσταση ήταν “τραυματική, συναισθηματικά, και ψυχολογικά” για τον πελάτη του.

“Η εικόνα του είναι παντού. Έπρεπε να μεταμφιέζεται. Και κατά έναν περίεργο τρόπο, η κατάσταση με τον COVID, πιστεύουμε ότι του έσωσε τη ζωή. Το να φοράς βοήθησε στην μεταμφίεση”. Κάποτε τον πλησίασε ένας γείτονας που είδε το πρόγραμμα του Discovery και νόμιζε ότι ήταν ο κατά συρροή δολοφόνος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Wikipedia,Google,iguru

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

One Comment

Leave a Reply
  1. Μου θυμίζει την ταινία Brasil, εάν θυμάμαι καλά το όνομά της, με τον σκώρο που έπεσε στον εκτυπωτή και αντί να γράψει Patl έγραψε Tatl.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).