Wind Energy Company Pleads Guilty to Eagle Deaths Gets

Εταιρεία αιολικού πάρκου καταδικάστηκε για τον θάνατο αετών και άλλων πτηνών

Wind-Energy-Company-Pleads-Guilty-to-Eagle-Deaths-Gets

Ενδιαφέρον τροπή παίρνει ο ακτιβισμός σχετικά με τα αιολικά πάρκα. Χθες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Duke Renewables S.A. συμφώνησε να δηλώσει ένοχη σε κατηγορίες εναντίον της για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των πτηνών.

Έτσι, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι τα αιολικά πάρκα της στο Converse της πολιτείας Wyoming των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνα για το θάνατο 14 χρυσαετών και άλλαων 149 προστατευόμενων είδη πουλιών. Τα πουλιά πέθαναν όλα μεταξύ και .

Η εταιρεία είπε επίσης ότι, από τότε που ξεκίνησε το πρώτο της πάρκο σε αυτά τα πράσινα ενεργειακά έργα, ήταν εν γνώσει της το γεγονότος ότι οι ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να πλήξουν θανάσιμα τα πτηνά, και τόνισε ότι, με την πάροδο των ετών, είχε γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των κινδύνου.

Συγκεκριμένα, δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει: “Η Duke Energy Renewables Inc, θυγατρική της Duke Energy , με έδρα το Charlotte N.C., ομολόγησε σήμερα την ενοχή της σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Wyoming ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή Συνθήκη αποδημητικών πουλιών (ΜΒΤΑ) σε σχέση με τους θανάτους των προστατευόμενων πτηνών, συμπεριλαμβανομένων χρυσαετών, σε δύο αιολικά πάρκα της εταιρείας στο Wyoming”.

“Η υπόθεση αυτή αποτελεί την πρώτη ποινική καταστολή της Συνθήκης αποδημητικών πτηνών για μη επιτρεπόμενη ελεύθερη πτήση των πτηνών από επιχειρήσεις με έργα αιολικής ενέργειας” προσθέτει το δελτίο τύπου.

Η Duke Energy Renewables Inc αναμένεται τώρα να πληρώσει πρόστιμα για αποκατάσταση της φύσης και για κοινωνική ωφέλεια, ύψους $ 1.000.000 (€ 740.000). Τα πρόστιμα θα καταβληθούν σε διάφορες ομάδες διατήρησης της πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του “Ταμείου Διατήρησης Υγρότοπων της Βόρειας Αμερικής”, του τμήματος της “Wyoming Game και Fish” και του “Εθνικού Ιδρύματος Ψάρι και Αγρια Ζωή”.

  NSO Group παραιτήθηκε ο CEO

Και επίσης, η εταιρεία πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της δημιουργίας κινδύνου από τις ανεμογεννήτριες, για τα πουλιά της περιοχής.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για τις επιπτώσεις δύο εκ των εγκατάστασεών μας αιολικής ενέργειας στους χρυσαετούς. Πάντα ελέγχουμε όλες τις αναφορές για όλα τα περιστατικά, και από τη στιγμή που ανακαλύψαμε τον πρώτο θάνατο,  εργαστήκαμε στενά με το “Εθνικό Ίδρυμα Fish and WildLife” για να λάβουμε προληπτικά μέτρα για να διορθώσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Κος Greg Wolf.

«Καμία μορφή παραγωγής ενέργειας, ή ανθρώπινης δραστηριότητας για ενέργεια, δεν είναι εντελώς δωρεάν των επιπτώσεων και η αιολική ενέργεια δεν αποτελεί εξαίρεση», πρόσθεσε.

Στη πραγματικότητα, η ανεξέλεκτη τοποθέτηση αιολικών πάρκων χωρίς σοβαρές περιβαλλοντολογικές μελέτες, με μόνη λογική το χρήμα, αποτελεί καταστροφική υλική και πνευματική κληρονομιά στα παιδιά μας. Τους παραδίδουμε και τον λάθος τρόπο σκέψης αλλά και κατεστραμένη γη. Η  ενεργοποίηση των πολιτών και προπαντώς των τοπικών οργανώσεων,  μπορεί να χτυπήσει τις εταιρείες  εκεί που πονάνε, στο χρήμα. Με ζημιές μεγαλύτερες από τα προσδοκώμενα κέρδη τους θα  ξανασκεφτούν καλύτερα, την επόμενη επένδυση τους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).