Windows 10 υποστήριξη εφαρμογών Android με το Your Phone

Πριν από λίγα χρόνια, η Microsoft άρχισε να δουλεύει εσωτερικά ένα νέο project: υποστήριξη για εφαρμογές Android στο λειτουργικό Windows 10 Mobile, μια ενημέρωση που έφερνε τις εφαρμογές κινητών συσκευών στην πλατφόρμα των Windows.

Αργότερα η εταιρεία εγκατέλειψε το Windows 10 Mobile, και το σχέδιο να φέρει τις εφαρμογές Android στο λειτουργικό της σύστημα σταμάτησε. Λοιπόν έχουμε καλά νέα.

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εφαρμογή “Το τηλέφωνό σας” (Your Phone) θα ενημερωθεί με νέες λειτουργίες που θα επιτρέψουν στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Android απευθείας στους υπολογιστές τους με Windows 10.

Αυτή η “νέα” εφαρμογή, η οποία λειτουργεί κυρίως με τηλέφωνα Samsung, επιτρέπει στις συσκευές Android να συγχρονίζουν τα κινητά με υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10.

Έτσι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις τηλεφώνου στην επιφάνεια εργασίας των Windows και πολλά άλλα.

Θεωρητικά, είναι κάτι που ακούγεται πολύ πρακτικό, αλλά από την άλλη το project χρειαζόταν τεράστιες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, η ανανέωση των ειδοποιήσεων ήταν συχνά μια οδυνηρά αργή διαδικασία που απαιτούσε περισσότερο χρόνο από ό, τι θα έπρεπε. Έτσι τελικά δεν είχε νόημα αν κάποιος ήθελε να γνωρίζει τι συμβαίνει στο στο τηλέφωνό του.

  Η Microsoft λανσάρει το δικό της κατάστημα μέσα στο κατάστημα της Google

Όμως η Microsoft δεν σταμάτησε και συνεργάστηκε με τη Samsung για μια ακόμη πιο πρωτοποριακή δυνατότητα που θα επέτρεπε στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Android στα Windows 10.

Σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο που είχε η Microsoft για το Windows 10 Mobile, δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες των Windows 10 να εγκαταστήσουν απευθείας εφαρμογές Android, αλλά να τις τρέχουν από τις κινητές τους συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο Samsung πρέπει να συνδεθεί με τα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Your Phone.

Οι εφαρμογές Android θα τρέχουν ομαλά, και θα μπορείτε να τις καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών των Windows, ακόμα κι αν είναι εγκατεστημένες στο smartphone Samsung. Επιπλέον, θα εμφανίζονται με την συντόμευση εναλλαγής εφαρμογών Alt+Tab, μαζί με τις εφαρμογές των Windows και τις καρτέλες του Microsoft Edge.

Αυτές οι εφαρμογές θα τρέχουν σε ένα δικό τους αποκλειστικό παράθυρο έξω από την εφαρμογή “Your Phone”, οπότε θα είναι σχεδόν μια εφαρμογή Android που λειτουργεί στα Windows 10, αλλά τροφοδοτείται από μια κινητή συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν όμως και περιορισμοί και η Microsoft ονομάζει μερικούς:

 • Μόνο το Galaxy Note20 θα υποστηρίζεται για αρχή, και θα έρθουν περισσότερες συσκευές αργότερα
 • Δεν θα υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές Android
 • Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να υποστηρίζουν μόνο αφή
 • Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην επιτρέπουν το mirroring στην επιφάνεια εργασίας
 • Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να εμφανίζουν μια μαύρη οθόνη αντί για το περιβάλλον χρήστη
 • Η εκτέλεση πολλών εφαρμογών δίπλα-δίπλα θα επιτραπεί αργότερα
  Κάντε streaming βίντεο από Windows σε συσκευές Android ή iOS

“Ένα τηλέφωνο χτυπάει ενώ δουλεύετε στον υπολογιστή σας. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλατε. Η εφαρμογή “Your Phone” της Microsoft και η σύνδεση σας σε επιλεγμένες συσκευές της Samsung, σας επιτρέπουν να μην σταματήσετε την δουλειά σας, αφού σας επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις, να ελέγχετε για ειδοποιήσεις, να βλέπετε φωτογραφίες και μηνύματα, όλα από τον υπολογιστή σας μα Windows 10. Τώρα, στο Samsung Galaxy Note20, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να αλληλεπιδράσετε με τις αγαπημένες σας εφαρμογές κινητών απευθείας στον υπολογιστή σας με Windows 10 μέσω της εφαρμογής “Your Phone”, ανακοίνωσε η Microsoft.

Όσο για τα τηλέφωνα Samsung που θα υποστηρίξουν όλες αυτές τις λειτουργίες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

1 Comment

 1. Τίτλος : Χεχε ( : χαιρέκακος) ;)

  Πρόλογος : Κι έτσι, σταδιακά μεν, εντονότερα δε, γίνεται σαφής ο μελλοντικός προσδιορισμός : “Ms + Google = ένα και το αυτό”.

  Κυρίως θέμα : Βεβαίως έχοντας στο όλο τους σχέδιο (project για εμάς τους χωριάτες), το favabook ως το “κακό σκυλί που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά” μέσα από τις ατελείωτες αυθαιρεσίες του, σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των πάντων.

  Επίλογος : τα καλύτερα (;;;) έρχονται (για τις παγκόσμιες και υπερεθνικές δυναστείες).
  Για την πλέμπα (για τον κοσμάκη), … βράστα κι άστα …

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

9  +  1  =  

Previous Story

Vulnerable-AD: Δημιουργήστε έναν vulnerable active κατάλογο

Next Story

Windows 10 με υποστήριξη DNS-over-HTTPS. Επιτέλους!