Windows 11 προβλήματα χωρίς λύσεις από την Microsoft

Τα Windows 11 έχουν προβλήματα, αφήνοντας τόσο τους χρήστες όσο και την εταιρεία να προσπαθούν να βρουν λύσεις. Πρόσφατες αναφορές αποκαλύπτουν ότι η Microsoft έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη ορισμένων προβλημάτων στα Windows 11 που επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να διορθώσει.

Αυτά τα προβλήματα έχουν επηρεάσει τους χρήστες των Windows 11 αλλά και των Windows 10, οδηγώντας τους σε απογοήτευση και αβεβαιότητα για το μέλλον των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft.

win 11 bugs

Ένα σημαντικό σφάλμα, όπως επισημαίνεται από το Neowin, περιστρέφεται γύρω από το μενού Έναρξη, τη γραμμή αναζήτησης των Windows και τις εφαρμογές Universal Windows Platform (UWP), οι οποίες δεν ξεκινούν ή δεν λειτουργούν σωστά για ορισμένους χρήστες. Η διερεύνηση αυτού του θέματος δείχνει μια σύνδεση με κατεστραμμένα κλειδιά μητρώου και ορισμένα δεδομένα που σχετίζονται με εφαρμογές του Microsoft Office, αλλά και εφαρμογές ενσωματωμένες στο Office, τα Windows και το Outlook.

Τα σφάλματα, δεν επηρεάζουν όλους τους χρήστες, αλλά άρχισαν να εμφανίζονται από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Οι απαντήσεις της Microsoft για τα συγκεκριμένα σφάλματα έχουν αφήσει πολλούς απογοητευμένους, καθώς δεν προσφέρουν οριστικές λύσεις. Στην ιστοσελίδα ‘Health’ της Microsoft που αντιμετωπίζει τα προβλήματα, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η αναζήτηση των Windows και οι εφαρμογές UWP ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται ή να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο άνοιγμα.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πρόβλημα, η Microsoft παρείχε μια λύση: οι χρήστες μπορούν να απεγκαταστήσουν εφαρμογές των Windows, όπως το Microsoft Office, το Microsoft Outlook ή το Ημερολόγιο του Outlook. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν δίνει κάποια ολοκληρωμένη λίστα με τις συγκεκριμένες εφαρμογές που προκαλούν το πρόβλημα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν και να το επιλύσουν.

Η προτεινόμενες λύσεις αποτελούν πρόκληση για τους χρήστες που χρησιμοποιούν μεγάλο βαθμό στις επηρεαζόμενες εφαρμογές. Η απεγκατάσταση αυτών των εφαρμογών μπορεί να μην είναι μια βιώσιμη λύση, αφού αφήνει τους χρήστες με περιορισμένες επιλογές και χωρίς μια σαφή διαδρομή για την επίλυση του προβλήματος. Η παραδοχή της Microsoft δείχνει και την δική της αμηχανία κάτι που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τη συνολική σταθερότητα και αξιοπιστία των Windows 11 και των Windows 10, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η ανάπτυξη και η συντήρηση λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows 11 είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα. Θα πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα με ένα ευρύ φάσμα διαμορφώσεων hardware και software, καθιστώντας δύσκολη την πρόβλεψη και την επίλυση όλων των πιθανών ζητημάτων. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο κώδικας των Windows περιέχει απαρχαιωμένα κομμάτια, που προσπαθούν να συνεργαστούν με τις νέες προσθήκες.

Έτσι ο αγώνας της Microsoft να βρει μια κατάλληλη λύση για αυτά τα επίμονα προβλήματα είναι αναμφίβολα ανησυχητικός. Εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα και να παρέχει μια σταθερή εμπειρία χρήστη, θέτοντας αμφιβολίες για τη φημολογούμενη ανάπτυξη των Windows 12.

Windows 11,Microsoft

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Νόμιζα ότι τα Vista θα ήταν το χειρότερο λειτουργικό της Microsoft. Τα Windows 11 αποδεικνύονται πολύ χειρότερα. Και αυτό το λέει ένας επαγγελματίας προγραμματιστής με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας. Καλά windows λειτουργικά ήταν τα: WindowsNT4, Windows2000, WindowsXP. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είχαν είτε σοβαρά προβλήματα σταθερότητας, είτε προβληματικό user interface όπως τα windows 8 & 8.1. Τα windows 10 είναι οριακά αποδεκτά. Θαυμάζουν κάποιοι τα windows 7 που όμως είναι και αυτά κακό λειτουργικό. Καταναλώνουν άπειρα resources και τα προγράμματα σέρνονται. Μετά από 1 – 2 χρόνια χρειάζονται επανεγκατάσταση για να κάνει boot ο υπολογιστής σε αξιοπρεπή χρόνο. Για την τεχνική υποστήριξη ας μην πούμε καλύτερα. Όταν συμβουλεύουν συχνά πυκνά να κάνεις επανεγκατάσταση λειτουργικού απλά γελάμε ή κλαίμε. Τα windows είναι συνολικά ένα κακό λειτουργικό και τα Windows 11 μια μεγάλη ταλαιπωρία. Μετάνιωσα πικρά πού έκανα αναβάθμιση από Windows 10. Από έκδοση σε έκδοση όλο και ποιο αδηφάγο χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά πλεονεκτήματα. Τι δεν μπορούσα να κάνω στα WindowsXP που κάνω στα Windows 11; Τα XP με 1G ram και pentium επεξεργαστή πετούσαν και τα Windows 11 θέλουν τερατώδεις επεξεργαστές και μνήμες για να κάνεις σοβαρή επαγγελματική χρήση. Με core i9, 32G ram και γρήγορο SSD δεν θα χαρακτήριζα πύραυλο τον υπολογιστή μου. Τα καλύτερα λειτουργικά είναι αυτό του Mac και το Linux. Τα Mac και γενικά την apple την Αpple την αποφεύγω γιατί είναι απαράδεκτα “κλειστή”. Το Linux το λατρεύω. Τρέχει σφαίρα στο Raspberry Pi μου. Στο παλιό laptop 10ετίας και βάλε τρέχει σαν πύραυλος. Η Microsoft έκανε ένα μεγάλο καλό που ακούει στο όνομα .NET και τρέχει τέλεια σε Windows, Mac και Linux! Οπότε πλέον μεταφέρουμε τα πάντα σε Linux.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).