Windows 7 η Γερμανία θα πληρώσει 800.000 ευρώ για updates

Η γερμανική θα πληρώσει 800.000 ευρώ (887.000 δολάρια) για να μπορέσει να συνεχίσει να ενημερώνει τα σε χιλιάδες υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από τις τοπικές αρχές και εξακολουθούν να τρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα του 2009.

Τα Windows 7 έφτασαν στο τέλος υποστήριξης στις 14 Ιανουαρίου του 2020, κι έτσι η Microsoft δεν θα διαθέτει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Windows 7

Μια δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows 7 σε περισσότερους από 33.000 υπολογιστές, εκ των οποίων περίπου οι 20.000 βρίσκονται στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα ειδικό για τη στήριξη της μετάβασης σε νέα λειτουργικά συστήματα το 2018, σε 30 οργανισμούς που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν. Ωστόσο, μόνο 20 από αυτούς έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν σε Windows 10, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να ολοκληρώσουν την αναβάθμιση τους επόμενους μήνες.

Η εκτεταμένη που προσφέρει η Microsoft (επί πληρωμή φυσικά) για τα Windows 7 θα προστατεύει το λειτουργικό μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Η εταιρεία εκδίδει εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας για τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του λειτουργικού συστήματος. Οι τιμές, ωστόσο, διπλασιάζονται κάθε χρόνο. Το πρώτο έτος, εκτιμάται ότι ο κάθε οργανισμός πρέπει να πληρώσει περίπου 25 δολάρια για κάθε συσκευή που χρειάζεται ενημερώσεις.

Να αναφέρουμε ότι η αλλαγή από Windows 7 σε Windows 10 μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των αναβαθμίσεων που απαιτούνται στο των υπολογιστών, καθώς τα Windows 10 έρχονται με νέα χαρακτηριστικά που απαιτούν νεότερο hardware.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).