Πως μπορώ να κατεβάσω τα Windows 8 / 8.1

windows 8.1 installΥπάρχουν διάφοροι λόγοι που θα θέλατε να έχετε ένα CD/DVD ή ένα USB flash με τα Windows 8 ή τα 8.1. Ο πιό σημαντικός είναι, κούφια η ώρα, να σας “κρασάρει” το λειτουργικό σύστημα και να πρέπει να το κάνετε επαν. Ένας δεύτερος είναι να σας ζητηθεί σε διεργασία της αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows ένα “καθάρό” αντίγραφο του.

Όμως, ακόμα κι αν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα Windows 8 σε έναν υπολογιστή, οι περισσότεροι κατασκευαστές υπολογιστών δεν περιλαμβάνουν μαζί τους και ένα αντίγραφο, ή ακόμα αν έχετε κάνει αναβάθμιση του λειτουργικού σας απο XP / 7 σε Windows 8 είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε φτιάξει ποτέ ένα “καθαρό” αντίγραφο.

Βέβαια από μόνο του ένα DVD με τα Windows 8 / 8.1 δεν λέει τίποτα αν δεν έχετε και ένα σωστό, νόμιμο  κλειδί παραγωγής (Product Key) από την Microsoft. Θεωρούμε ότι το έχετε και πάμε παρακάτω. Υπάρχουν 2 τρόποι για να πάρετε στα χέρια σας ένα bootable media αρχείο των Windows. Ο νόμιμος τρόπος και ο παράνομος.(!!)

Κατεβάστε τα Windows 8 / 8.1 με τον νόμιμο τρόπο:

Υπάρχουν δύο, απολύτως νόμιμοι τρόποι για να κατεβάσετε ένα πλήρες αντίγραφο των Windows 8.1.

Ο πρώτος είναι να το πληρώσετε (είτε ως σπουδαστής με μία γενναία έκπτωση, είτε ως πελάτης λιανικής, είτε επαγγελματίας μέσω ετήσιας συνδρομής)

Ο δεύτερος είναι να κατεβάσετε, δωρεάν, ένα αντίγραφο Enterprise των Windows 8.1 . Ναι, φυσικά, υπάρχει μια παγίδα: Μετά από 90 ημέρες, ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να κλείνει κάθε ώρα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αντικαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1, σχεδιασμένο για hardware και developers να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους.

Θεωρούμε ότι έχετε αγοράσει τα Windows ή έστω έχετε αγοράσει την αναβάθμιση τους από προγενέστερη έκδοση και άρα έχετε πληρώσει για ένα product key. Κάνατε την αναβάθμιση/εγκατάσταση αλλά δεν κρατήσατε ή δεν ζητήσατε ποτέ ένα αντίγραφο στην φούρια σας να δείτε το νέο λειτουργικό να στολίζει τον υπολογιστή σας. Δεν υπάρχει πανικός. Μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ξανακάντε ένα παλιό γνώριμό σας βήμα. Κατεβάστε το installation των Windows από την σελίδα της αναβάθμισης. Δηλαδή πηγαίνετε εδώ:

http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-8/upgrade-product-key-only

και πατήστε το πλήκτρο “Install Windows 8.1” ή το “Install Windows 8”, αναλόγως ποιό από τα δύο έχετε ήδη αγοράσει

2.  Όταν κατέβει το αρχειάκι αυτό, το ποίο λογικά θα έχει το όνομα “WindowsSetupBox.exe” τρέξετε το και ακολουθήστε της οδηγίες της εγκατάστασης σαν να είχατε τα XP και θέλατε να τα αναβαθμίσετε σε 8. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο και για να αρχίσει να κατεβάζει τα Windows θα σας ζητήσει το Product Key των Windows. Μην ψέξετε να βρείτε ποιο Key έχετε μέσα στον υπολογιστή σας τώρα. πιθανά να έχει αλλαξει μετά από αναβαθμίσεις. Βρείτε το από το email αγορά σας και γράψτε το στο αντίστοιχο πεδίο. Οταν γράψετε το σωστό θα σας αφήσει να πάτε στην επόμενη οθόνη, όπου θα αρχίσει να κατεβάζει τα Windows.

Ο χρόνος αναμονής είναι αρκετός και αναλόγως της γραμμής σύνδεσή σας μπορεί να κυμανθεί από 10 λεπτά έως και ώρα (!!)

how-to-download-windows-8-1Στην επίφανεια εργασία σας θα δημιουργηθεί ένα εικονίδιο με το όνομα “Λήψη των Windows”. Επειδή η πλήρη εργασία του κατεβάσματος αποτελείται από 3 επιμέρους διεργασίες, (το κατέβασμα, την επαλήθευση και την μετατροπή αρχείων), αν δεν δείτε το εικονίδιο αυτό να αλλάζει όνομα και να ονομάζεται σε “Εγκατάσταση των Windows” να ξέτερε ότι δεν έχετε ακόμα τελείωσει με την λήψη.

3. Αφου τελειώσει η λήψη και το εικονίδιο ονομάζετε πλέον “Εγκατάσταση των Windows” το παράθυρο αλλάζει όψη και σας δίνει 3 δυνατότητες. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Λογικά, παλία επιλέξατε το “Εγκατάσταση τώρα” και παρακάμψατε τις 2 επόμενες επιλογές. Τώρα όμως επιλέξτε το “Εγκατάσταση με δημιουργία μέσου” και πατήστε το πλήκτρο “Επόμενο”

how-to-download-windows-8-2

4. Να και ένα δεύτερο σημαντικό βήμα. Έχετε την δυνατότητα να γράψετε τα Windows 8 και να φτιάξετε ένα Bootable usb flash. Ιδιαίτερα χρήσιμη επιλογή όταν έχετε κάποιο υπολογιστή που δεν έχει ένα dvd player, όπως τα tablets κλπ. Αν και το αρχείο εγκατάστασης των Windows είναι 2 GB, το “φλασάκι” θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 GB ελεύθερο χώρο.  Εμείς προς το παρόν σας προτείνουμε την δεύτερη επιλογή, να φτιάξετε δηλαδή ένα .iso αρχείο για dvd, το οποίο προς το παρόν θα δημιουργηθεί στο λειτουργικό διαμέρισμα του σκληρού σας δίσκου (στο C: για εμάς)

how-to-download-windows-8-3

5. Μετά το πέρας της λήψης θα έχετε ένα πλήρες .iso αρχείο των Windows 8 /8.1 στα Documents του υπολογιστή σας. Το ακριβές σημείο που θα μπορείτε να το βρείτε θα αναγράφεται στη νέα οθόνη. Πατήστε το πλήκτρο “Τέλος” για να κλείσετε την .

how-to-download-windows-8-4Το .iso αρχείο μπορείτε αργότερα να το μεταφέρετε σε ένα dvd ή ακόμα και σε μία flash συσκευή (στικάκι) κάνοντας τα και bootable.

 

Άλλοι “δωρεάν” τρόποι για να κατεβάστε τα Windows 8 /8.1

Δεν σας τους συνιστούμε, αλλά ούτε και θα σας δώσουμε κάποιο λινκ, αφού ο επόμενος τρόπος είναι μέσω κάποιου torrent αρχείου από κάποια αμφιβόλου ποιότητας και ασφαλής πηγή. Στο κυκλοφορούν πολλά σχετικά αρχεία και κάποια από αυτά έχουν μεγάλες πιθανότητες να περιέχουν κάποιο .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).