Οι 10 διασημότεροι και καλύτεροι hacker στον κόσμο (και οι συναρπαστικές ιστορίες τους)

Δείτε τις συναρπαστικές ιστορίες των 10 καλύτερων και διασημότερων hacker του κόσμου, καθώς επίσης και τι έχουν απογίνει τώρα.

Δεν είναι όλοι οι hacker εξ ορισμού κακοί. Θα μπορούσαμε να τους χωρίζαμε σε τρεις κατηγορίες, αναλόγως με το πραγματικό σκοπό των πράξεων τους. Όσοι χρησιμοποιούν το hacking για να βελτιώσουν την ασφάλεια ενός υπολογιστή ή ενός δικτύου ονομάζονται -hat hacker (λευκό καπέλο) ή Ethical hacker ή αν θέλετε ηθικοί hacker. Αυτοί που απλά διασκεδάζουν, ονομάζονται “Gray-Hat hackers” (γκρι καπέλο).

Όσο αναφορά για το είδος των hackers που έχουν σα σκοπό την ζημιά για το κέρδος, αυτοί ονομάζονται “Black hat hackers” (μαύρο καπέλο). Παρά το ότι είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα , όπως άλλωστε έχει δείξει και η ιστορία.

Δείτε το Top ten από τους πιο διαβόητους κακόβουλους hackers, τι έκαναν για να κερδίσουν τη φήμη τους και πού βρίσκονται σήμερα.

1. Κέβιν Μίτνικ

Κορυφή στην παγκόσμια λίστα hackers είναι ο Kevin Mitnick. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον ονόμασε «τον πιο καταζητούμενο εγκληματία υπολογιστών στην ιστορία των ΗΠΑ». Η ιστορία του Kevin Mitnick είναι τόσο απίστευτη ​​που ήταν η βάση για μια ταινία που ονομάζεται Track Down.

Τι έκανε?
Μετά από ποινή φυλάκισης ενός έτους για εισβολή στο δίκτυο της Digital Equipment Corporation, αφέθηκε ελεύθερος με τρία χρόνια υπό επιτήρηση. Όμως, κοντά στο τέλος αυτής της περιόδου, δεν έκαστε φρόνιμα και κατάφερε να παραβιάσει το εθνικό συστήματος προειδοποίησης άμυνας των ΗΠΑ καθώς και να κλέψει διάφορα εταιρικά μυστικά.

Που είναι τώρα?
Ο Mitnick συνελήφθη και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Μετά το πέρας της φυλάκισής του έγινε σύμβουλος για την ασφάλεια των υπολογιστών. Τώρα διευθύνει τη Mitnick Consulting, LLC.

2. Τζόναθαν Τζέιμς

Η ιστορία του Τζόναθαν Τζέιμς, γνωστή ως “c0mrade”, είναι τραγική. Άρχισε να παίζει με το hacking σε νεαρή ηλικία, καταφέρνοντας να εισβάλει σε διάφορα εμπορικά και κυβερνητικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να πάει στη φυλακή ενώ ήταν ακόμα ανήλικος.

Τι έκανε?
Ο Τζέιμς εισέβαλε τελικά στο δίκτυο της NASA και έλαβε αρκετό πηγαίο κώδικα (περιουσιακά στοιχεία που ισοδυναμούσαν με 1,7 δολάρια τότε) για να μάθει πώς λειτουργούσε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Η NASA έπρεπε να κλείσει το δίκτυό της για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, ενώ οι διερευνήσεις για την παραβίαση κόστισαν επιπλέον 41.000 δολάρια.

Που είναι τώρα?
Το 2007, πολλές εταιρείες υψηλού προφίλ υπέστησαν κακόβουλες επιθέσεις στο δίκτυο. Παρόλο που ο Τζέιμς αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, οι υποψίες έπεσαν επάνω του. Το 2008, ο Τζέιμς αυτοκτόνησε, πιστεύοντας ότι θα καταδικαζόταν για εγκλήματα που δεν διέπραξε.

3. Άλμπερτ Γκονζάλες
https://www.youtube.com/watch?v=w9LFNhUDj1U

Ο Albert Gonzalez είναι ένας από τους καλύτερους hacker στον κόσμο. Ξεκίνησε ως ηγέτης μιας ομάδας hacker που ονομάζεται ShadowCrew. Εκτός από την κλοπή και πώληση αριθμών πιστωτικών καρτών, η ShadowCrew δημιούργησε επίσης ψεύτικα διαβατήρια, κάρτες ασφάλισης υγείας και πιστοποιητικά γέννησης για εγκληματίες.

Τι έκανε?
Ο Albert Gonzalez έγινε διάσημος όταν συγκέντρωσε περισσότερα από 170 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών και καρτών ΑΤΜ, για μια περίοδο δύο ετών. Έπειτα εισέβαλε στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών TJX και των Heartland Payment Systems για να κλέψει όλους τους αποθηκευμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών τους.

Που είναι τώρα?
Ο Γκονζάλες καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 20 χρόνια (δύο ποινές 20 ετών να εκτίονται ταυτόχρονα) και έχει προγραμματιστεί να απελευθερωθεί το 2025.

4. Κέβιν Πούλσεν

Ο Kevin Poulsen, επίσης γνωστός ως “Dark Dante”, κέρδισε τα 15 λεπτά της φήμης του χρησιμοποιώντας τις περίπλοκες γνώσεις του σχετικά με τα τηλεφωνικά συστήματα. Μάλιστα παραβίασε τις τηλεφωνικές γραμμές ενός ραδιοφωνικού σταθμού και “φρόντισε” να αναδειχθεί νικητής σε διαγωνισμό, κερδίζοντας μία ολοκαίνουργια Porsche. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον ονόμασαν «Λέκτορα Hannibal των υπολογιστών».

Τι έκανε?
Ο Πούλσεν μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων του FBI όταν εισέβαλε σε ομοσπονδιακά συστήματα και έκλεψε πληροφορίες. Συνελήφθη μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ και καταδικάστηκε σε 51 μήνες φυλάκισης και σε αποζημίωση 56.000 δολαρίων.

Που είναι τώρα?
Ο Πούλσεν άλλαξε τρόπους μετά την αποφυλάκισή του το 1995. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος και τώρα είναι συνεργαζόμενος συντάκτης του Wired. Το 2006, βοήθησε ακόμη και την επιβολή του νόμου να εντοπίσει 744 παραβάτες σεξ στο MySpace.

5. Γκάρυ Μακ Κίνον

Ο Gary McKinnon, γνωστός στο διαδίκτυο ως “Solo”, έκανε το μεγαλύτερο στρατιωτικό hack ηλεκτρονικών υπολογιστών όλων των εποχών.

Τι έκανε?
Σε διάστημα 13 μηνών από τον Φεβρουάριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2002, ο McKinnon απόκτησε παράνομη πρόσβαση σε 97 υπολογιστές που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και στη NASA.

Ισχυρίστηκε ότι έψαχνε μόνο για πληροφορίες για παραγωγή δωρεάν ενέργειας και συγκαλύψεις UFO, αλλά σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, διέγραψε έναν αριθμό κρίσιμων αρχείων και κατέστησε προβληματική τη λειτουργία περισσότερων από 300 υπολογιστών, με αποτέλεσμα ζημίες άνω των 700.000 δολαρίων.

Που είναι τώρα?
Όντας με σκωτσέζικη καταγωγή και λειτουργώντας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, ο ΜακΚίνον μπόρεσε να αποφύγει την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι το 2005, όταν τελικά αντιμετώπισε την έκδοση.

Μετά από μια σειρά προσφυγών, η Βρετανός πρωθυπουργός Theresa May, εμπόδισε την έκδοσή του με την αιτιολογία ότι ήταν «σοβαρά άρρωστος» και ότι η έκδοση του θα ήταν «ασυμβίβαστη με τα ανθρώπινα δικαιώματά του».

6. Ρόμπερτ Τάπαν Μόρις

Ο Robert Tappan Morris πήρε τις γνώσεις του για τους υπολογιστές από τον πατέρα του Robert Morris, ο οποίος ήταν επιστήμονας υπολογιστών στο Bell Labs και αργότερα στην NSA. Ο Morris πιστώνεται ως ο δημιουργός του πρώτου γνωστού worm στον κόσμο. Δεδομένου ότι από τότε έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό τύποι ιών υπολογιστών, πιθανολογούμε ότι δεν είναι πολύ δημοφιλής στους χρήστες που είχαν κάποιο ατυχές γεγονός με ιό.

Τι έκανε?
Το 1988, δημιούργησε το Morris Worm ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Cornell. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να μετρήσει το μέγεθος του διαδικτύου, αλλά είχε ένα ελάττωμα: οι υπολογιστές μπορούσαν να μολυνθούν πολλές φορές και κάθε μόλυνση έκανε τον υπολογιστή να επιβραδύνει ακόμη περισσότερο. Έκανε άχρηστους περισσότερους από 6.000 υπολογιστές.

Που είναι τώρα?
Το 1989, ο Robert Tappan Morris βρέθηκε ότι παραβίασε τον νόμο περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια υπό επιτήρηση, 400 ώρες κοινοτικής υπηρεσίας και πρόστιμο 10.050 δολάρια. Τελικά ίδρυσε το Y Combinator και τώρα είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

7. Λόυντ Μπλάκενσιπ

Ο Loyd Blankenship, γνωστός ως “The Mentor” στους κύκλους hacking, είναι ενεργός hacker από τη δεκαετία του 1970. Ήταν μέλος πολλών hacking ομάδων στο παρελθόν, κυρίως της Legion of Doom (LOD).

Τι έκανε?
Ο Blankenship συνέταξε ένα δοκίμιο με τίτλο “Mentor’s Last Words” (ονομάζεται επίσης “Συνείδηση ​​ενός hacker και μανιφέστο του hacker”), το οποίο έγραψε μετά τη σύλληψή του το 1986. Το δοκίμιο έχει θεωρηθεί ως ένα είδος ακρογωνιαίου λίθου για την κουλτούρα της πειρατείας.

Που είναι τώρα?
Ο Blankenship προσλήφθηκε από την εταιρεία Steve Jackson Games το 1989 για να εργαστεί στο GURPS Cyberpunk. Συνέγραψε ένα βιβλίο σχετικά με τα παιχνίδια ρόλων του κυβερνοχώρου GURPS Cyberpunk, το χειρόγραφο του οποίου κατασχέθηκε σε μια επιδρομή του 1990 στην έδρα της Steve Jackson Games από την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, αποκαλώντας το “εγχειρίδιο για έγκλημα σε υπολογιστή”. Η επιδρομή κατέληξε στην δικαστική υπόθεση Steve Jackson Games, Inc. κατά Ηνωμένων Πολιτειών. Τώρα είναι ο επικεφαλής της έρευνας και σχεδιασμού προϊόντων στο McAfee.

8. Τζούλιαν Ασάνζ

Ο Julian Assange άρχισε να δραστηριοποιείται σε ηλικία 16 ετών με το όνομα “Μεντάξ”. Πάνω από τέσσερα χρόνια, είχε πρόσβαση σε διάφορα κυβερνητικά, εταιρικά και εκπαιδευτικά δίκτυα, όπως στο Πεντάγωνο, στη NASA, στην Lockheed Martin, στην Citibank και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Τι έκανε?
Ο Assange δημιούργησε το 2006 το WikiLeaks, ως πλατφόρμα δημοσίευσης διαρροών ειδήσεων και διαβαθμισμένων εγγράφων από ανώνυμες πηγές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του Assange το 2010, και έφτασαν να τον κατηγορήσουν βάσει ενός νόμου κατασκοπείας του 1917.

Που είναι τώρα?
Αφού έζησε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 έως το 2019, ο Ασάνζ τελικά έχασε το άσυλο του και η αστυνομία πήγε στην πρεσβεία για να τον συλλάβει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και τα βρετανικά δικαστήρια έχουν απορρίψει την ένσταση έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

9. Guccifer 2.0

Ποιος είναι ο Guccifer 2.0; Κανείς δεν ξέρει σίγουρα. Θα μπορούσε να είναι ένα άτομο ή μια ομάδα που μεταμφιέζεται ως ένα άτομο. Το όνομα αποτίνει φόρο τιμής σε έναν Ρουμάνο hacker (γνωστός ως “Guccifer”) που στόχευε συχνά κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και άλλους πολιτικούς κύρους.

Τι έκανε?
Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2016, παραβίασε το δίκτυο της Εθνικής Συνέλευσης των Δημοκρατικών. Χιλιάδες έγγραφα διέρρευσαν στο WikiLeaks και αλλού. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Guccifer 2.0 είναι μια κάλυψη για τη ρωσική κατασκοπεία, αλλά σε μια συνέντευξη στο Vice, ο Guccifer 2.0 ισχυρίστηκε ότι είναι Ρουμάνοι και όχι Ρώσοι.

Που είναι τώρα?
Το Guccifer 2.0 εξαφανίστηκε λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και στη συνέχεια επανεμφανίστηκε μία φορά τον Ιανουάριο του 2017 για να ισχυριστεί ότι δεν είχε δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν έχουμε ακούσει νέα του από τότε.

10. Ανώνυμοι
https://www.youtube.com/watch?v=T_eagP4MPHE

Οι ανώνυμοι (ος) μπορεί να είναι οι πιο γνωστοί “hacker” όλων των εποχών, αλλά και οι πιο νεφελώδες. Οι Anonymous δεν είναι ένα άτομο αλλά μάλλον μια αποκεντρωμένη ομάδα hacker, χωρίς πραγματική ιδιότητα μέλους ή ιεραρχία. Ο καθένας μπορεί να ενεργήσει στο όνομα των Anonymous.

Τι έκαναν?
Από την εμφάνισή τους το 2003, οι Anonymous έχουν πιστωθεί επιθέσεις σε διάφορους αξιοσημείωτους στόχους, όπως Amazon, PayPal, Sony, Westboro Baptist Church, Εκκλησία της Σαηεντολογίας, τμήματα του σκοτεινού ιστού και σε κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Συρίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, και δεκάδων άλλων.

Που είναι τώρα?
Οι Anonymous συνεχίζουν το ακτιβισμό τους μέχρι σήμερα. Από το 2011, δύο σχετικές ομάδες πειρατείας δημιουργήθηκαν από τους Anonymous: οι LulzSec και AntiSec.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).