Τρία δωρεάν εναλλακτικά photo viewer για τα Windows 10

Τα Windows 10 άλλαξαν το προεπιλεγμένο Photo Viewer. Το αντικατέστησαν με ένα λιγότερο λειτουργικό πρόγραμμα που το ονομάζουν “Φωτογραφίες”. Το καλό είναι ότι η παλιά εφαρμογή που την ονομάζουν “Πρόγραμμα Προβολής Φωτογραφιών των Windows” υπάρχει ακόμα μέσα στις προεγκατεστημένες εφαρμογές του OS και εύκολα μπορείτε να την επιλέξετε ως default λογισμικό προβολής φωτογραφιών.

photo viewer

Μπορείτε απλά να κάνετε δεξί κλικ πάνω σε μία φωτογραφία από την των αρχείων , να πατήσετε το “Άνοιγμα με”, μετά το “Επιλέξτε άλλη εφαρμογή” και στο νέο παράθυρο να επιλέξετε το “Πρόγραμμα Προβολής Φωτογραφιών των Windows” (αν δεν βρείτε την επιλογή αυτή πατήστε το “περισσότερες εφαρμογές” και θα την δείτε). photos

Τσεκάρετε το κουτί επιλογής “Να χρησιμοποιείται πάντα αυτή η εφαρμογή για το άνοιγμα αρχείων jpg” και πατήστε το ΟΚ.

Με τις παραπάνω κινήσεις πλέον όλες οι φωτογραφίες που έχουν κατάληξη jpg θα έχουν σαν προεπιλεγμένο photo viewer το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows. Την ίδια διαδικασία πρέπει να κάνετε και όλα τα άλλη είδη φωτογραφιών (ενδεικτικά αναφέρουμε τα png, gif, jpeg, bmp, ico, tif κλπ)

Όμως αν δεν σας ικανοποιούσε τότε αλλά ούτε και τώρα το παλιό Photo viewer των Windows, είναι μία καλή ευκαιρία να πάρετε την μεγάλη απόφαση να το αλλάξετε με ένα άλλο τρίτων κατασκευαστών. Εκτός των άλλων πρέπει να γνωρίζεται ότι το πρόγραμμα Photo Viewer των Windows :

  • Μπορεί να αφαιρεθεί από τη Microsoft οποιαδήποτε ημέρα με μια νέα ενημερωμένη έκδοση για τα Windows 10.
  • Στα Windows 10 απαιτεί επιτάχυνση Direct3D, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζητήματα επιδόσεων σε παλιότερο υλικό και να το καταστήσει άχρηστο σε μια εικονική , όπως το VirtualBox.
  • Προσφέρει πολύ βασικές , δεν είναι εξαιρετικά γρήγορο και στερείται πολλά χαρακτηριστικά και υποστηριζόμενες μορφές.
  • Αποτυγχάνει να ανοίξει μια εικόνα από ένα αρχείο ZIP όταν κάνετε διπλό κλικ στον Explorer.

Έτσι, ας δούμε ποιές δωρεάν και υψηλής ποιότητας εναλλακτικές λύσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα Windows 10, αντί των Windows Photo Viewer.

IrfanView

Το IrfanView είναι ένα πολύ παλιό λογισμικό των Windows 98. Με την πάροδο των ετών, ο συγγραφέας συνέχισε τη σκληρή δουλειά για την βελτίωση της δωρεάν εφαρμογής. Τρέχει καλά σε κάθε σύγχρονη έκδοση των Windows. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του IrfanView είναι ένα ευρύ φάσμα επιλογών και προσεων που το καθιστά πολύ παραμετροποιήσιμο.

IrfanView photo viewer photo viewer

Το IrfanView υποστηρίζει ένα τεράστιο αριθμό μορφών αρχείων εικόνας και μπορεί να επεκταθεί με plugins. Παρέχει μια σειρά από εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, όπως crop (αφαίρεση επιλεγμένου μέρους της φωτογραφίας), αφαίρεση του κόκκινου χρώματος στα μάτια, αλλαγή μεγέθους, βασικά φίλτρα. Τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων υποστηρίζουν skins (εμφανίσεις προγράμματος). Το IrfanView επίσης δέχεται την Ελληνική γλώσσα μέσω plugin.

Εκτός από μορφές εικόνας, μπορεί επίσης να αναπαραγάγει διάφορες μορφές βίντεο και ήχου. Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό slideshow, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί ως ένα screensaver. Επίσης, έρχεται με ένα πρόγραμμα περιήγησης καταλόγων που ονομάζεται “Μικρογραφίες”.

Το IrfanView ανοίγει γρήγορα και είναι πολύ ελαφρύ στους π του συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψετε τις εικόνες από τη μια μορφή στην άλλη, και μπορεί επίσης να κάνει μετατροπές δέσμης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IrfanView για να πάρετε screenshots.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με το πρόγραμμα. Μετά την εγκατάσταση της τρέχουσας έκδοσης του IrfanView, η οποία είναι 4.40, παρατηρήσαμε ότι είναι συνδυασμένη με ανεπιθύμητο λογισμικό. Από προεπιλογή, προσφέρει ένα plugin για τον browser σας και προσπαθεί να αλλάξει την προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης και την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης με το Amazon. Ο χρήστης μπορεί να παραλείψει αυτή την προσφορά, αλλά δεν είναι αποδεκτό να συσσωρεύει άλλο λογισμικό για να κρατήσει τον εαυτό του δωρεάν. Επίσης, μετά την εγκατάσταση, ανοίγει ενοχλητικά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη για να δείξει μια FAQ σελίδα από την δική του ιστοσελίδα. Αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Αν μπορείτε να του δικαιολογήσετε αυτά τα ζητήματα, τότε το IrfanView είναι ένα από τους καλύτερους αντικαταστάτες των Windows Photo Viewer.

XnView

Το XnView είναι σχεδόν η ίδια εφαρμογή, όπως το IrfanView. Το XnView έχει ένα γρήγορο περιηγητή εικόνας και η ποιότητα και απόδοση των εικόνων είναι πολύ καλύτερη από ό,τι προσφέρει το IranView. Το XnView μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως portable εφαρμογή αφού μία από τις επιλογές λήψης της είναι απλά ένα αρχείο ZIP χωρίς κάποιο Installation.

XnView-in-Windows-10 photo viewer

Το XnView υποστηρίζει επίσης πρόσθετα, πολλαπλές γλώσσες, ένα ευρύ φάσμα μορφών εικόνων και αρχείων πολυμέσων. Προσφέρει slideshow, μπορεί να πάρει screenshot και πολλές άλλες επιλογές που είναι χρήσιμες για όλους.

Τρέχει και σε Linux με μια ειδική έκδοση Qt, η οποία είναι επίσης δωρεάν. Το XnView δεν είναι συνδυασμένο με οποιοδήποτε ανεπιθύμητο διαφημιστικό λογισμικό τρίτων.

imagine

Το Imagine είναι το τρίτο λογισμικό που αξίζει να αναφερθεί. Έχει τη δύναμη και τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών που προαναφέρθηκαν, αλλά το εκπληκτικό είναι ότι το Imagine είναι ακριβώς για 1MB σε μέγεθος! Είναι η ταχύτερη εφαρμογή μεταξύ των τριών αναφερθέντων. Έχει, επίσης, πρόσθετα, παίρνει screenshot, έχει εργαλεία μετατροπής φορμών και πολλές άλλες επιλογές που σίγουρα θα τις βρείτε χρήσιμες.

Imagine-Browser-image-preview

Δεν είναι συνδυασμένο με άλλα adware ή malware. Το Imagine, επίσης, έχει μια portable έκδοση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα photo viewer για τα Windows. Επίσης, είναι δωρεάν. Το Imagine μπορεί να γίνει η απόλυτη επιλογή σας αν έχετε παλαιό υπολογιστή, δεδομένου ότι είναι πολύ ελαφρύ.

Συμπερασματικά
Και οι τρεις προαναφερόμενες εφαρμογές είναι εξαιρετικές και θα σας ενθουσιάσουν. Οι κατασκευαστές τους έχουν κάνει μια αξιόλογη δουλειά για να τα κρατήσουν ισχυρά, ελαφριά αλλά και χρήσιμα, και προπαντός δωρεάν για προσωπική χρήση (η εταιρική χρήση απαιτεί αγορά του προϊόντος). Δώστε τους μια ευκαιρία και κάντε μία δοκιμή, τουλάχιστον με ένα από τα τρία.

Στον κόσμο των Windows, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι Photo Viewers που είναι καλοί, γρήγοροι και χρήσιμοι. Αν έχετε κάποια άλλη προτίμηση σε λογισμικό προβολής εικόνων ευχαρίστως να την ακούσουμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).