Ρώσοι hackers παρακολουθούσαν Donald Trump & Hillary Clinton

Hackers που πιστεύεται ότι εργάζονται για τη ρωσική κυβέρνηση παραβίασαν το δίκτυο της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (Democratic National Committee), και κατασκόπευαν την εσωτερική επικοινωνία υποκλέπτοντας από τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Trump.russian hackers

Δύο ξεχωριστές ομάδες φέρεται να έχουν εισέλθει στο σύστημα του DNC, κατορθώνοντας να διαβάζουν όλα τα e-mail και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες με chat για σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο πριν εντοπιστούν, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας CrowdStrike, που ανέλαβε να διορθώσει τα κενά ασφαλείας.

Οι Ρώσοι κατάσκοποι παρακολουθούσαν επίσης τα δίκτυα της προεδρικής υποψηφίου Hillary Clinton, καθώς και τους υπολογιστές κάποιων Ρεπουμπλικάνων επιτροπών πολιτικής δράσης, σύμφωνα με μια δημοσίευση της Washington Post.

Ένας εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης αρνήθηκε κάθε τη συμμετοχή στις παραβιάσεις.

“Αποκλείουμε εντελώς την πιθανότητα να έχουν εμπλακεί (ρωσική) η κυβέρνηση ή κρατικοί φορείς σε αυτό”, ανέφερε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στο Reuters στη Μόσχα.

Η εισβολή είναι ενδεικτική της πολυπλοκότητας της τεχνικής των Ρώσων hackers, οι οποίοι στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών εδώ και καιρό τους θεωρούν από τους πιο ταλαντούχους που υπάρχουν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να γνώριζε τις προσπάθειες των hackers να υποκλέψουν υλικό του Trump εδώ και δύο μήνες, και μάλιστα οι των ΗΠΑ είχαν εμπλακεί προσπαθώντας να μάθουν ποιος ήταν πίσω από το hacking, δήλωσε μια πηγή εξοικειωμένη με την της αντιπολίτευσης.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πράκτορες του Δημοκρατικού Κόμματος πίστευαν ότι το hack πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποψηφίων και οργανώσεων είναι συνηθισμένες σε όλο τον κόσμο. Ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) James Clapper, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ήταν ενήμερος για απόπειρες hacking σε εκστρατείες και ότι περίμενε να ανακαλυφθούν περισσότερες μέχρι την 8η Νοεμβρίου που θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές.

Η πρώτη ομάδα που σύμφωνα με την CrowdStrike ονομάζεται εισήλθε στα συστήματα του DNC το περασμένο καλοκαίρι. Παρακολουθούσε κυρίως email και συνομιλίες chat και οι hackers μπορεί να εργάζονται για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ή FSB.

Η δεύτερη ομάδα ονομάστηκε Fancy Bear, και είναι πιθανόν να εργάζονται για λογαριασμό των στρατιωτικών της Ρωσίας. Η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα τέλη Απριλίου και “πήγε κατ ‘ευθείαν στην έρευνα της OPPO … για τον Donald Trump.”

Να αναφέρουμε ότι στους δύο τελευταίους προεδρικούς κύκλους των ΗΠΑ το 2008 και το 2012 υπήρχε ένα μπαράζ επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από πολλούς αντιπάλους που στόχευαν την καμπάνια του προέδρου Barack Obama και τις εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν αναφέρει ότι πολλές προηγούμενες επιθέσεις συνδέθηκαν με Κινέζους hackers.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).