Το Patch Tuesday Φεβρουαρίου θα γίνει το Μάρτιο

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι ενημερωμένες εκδόσεις (Patch ) αυτού του μήνα θα καθυστερήσουν και ότι θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο λόγω ενός bug της τελευταίας στιγμής.

Αρχικά, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του λόγω ζητημάτων που δεν θέλησε να αποκαλύψει, και παρόλο που μερικοί πίστευαν ότι όλα τα patches θα κυκλοφορήσουν την επόμενη Τρίτη, η εταιρεία μάλλον έχει άλλα σχέδια.
Patch Tuesday

Η Microsoft φέρεται ότι θα κυκλοφορήσει όλες τις ενημερώσεις στο επόμενο Patch Tuesday που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου.

“Θα διαθέσουμε ενημερώσεις ως μέρος της προγραμματισμένης ενημέρωσης Μαρτίου την Τρίτη, 14 Μαρτίου του 2017,” δήλωσε η εταιρεία σήμερα, χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το τι πήγε στραβά.

“Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας στη διατήρηση και την προστασία των συστημάτων τους. Αυτό το μήνα, ανακαλύψαμε το τελευταίο λεπτό ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επηρεάσει κάποιους πελάτες και δεν επιλύθηκε εγκαίρως για την προγραμματισμένη αναβάθμισή μας. Αφού εξετάσαμε όλες τις επιλογές, πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε τις ενημερώσεις αυτού του μήνα. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η αλλαγή αυτή” ανέφερε η Microsoft στην αρχική ανακοίνωση.

Να αναφέρουμε ότι η καθυστέρηση του Patch Tuesday μέχρι το Μάρτιο του 2017 σημαίνει ότι τα συστήματα της εταιρείας θα είναι ευάλωτα στην ευπάθεια SMB (zero-day) της οποίας το exploit έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το US-CERT, το ελάττωμα SMB ήδη αντικείμενο εκμετάλλευσης από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική λύση που να προστατεύει 100 τοις εκατό.

Χωρίς κάποιο patch από τη Microsoft, οι χρήστες θα παραμείνουν ευάλωτοι για ένα μήνα ακόμη. Οι ειδικοί αναφέρουν σαν προσωρινό μέτρο ασφαλείας τον αποκλεισμό των εξερχόμενων συνδέσεων SMB (στις θύρες TCP 139 και 445 και τις θύρες UDP 137 και 138), από το τοπικό δίκτυο WAN.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).