Google Lens και σε συσκευές με iOS: πως λειτουργεί

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Google ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Google Lens σε όλες τις Android, ακόμα και αυτές που δεν είναι Pixel. Αυτή την εβδομάδα άρχισε τελικά να διαθέτει τη και στις συσκευές iOS, όπως το και το iPad.

Το Google Lens είναι ένα εργαλείο αναγνώρισης φωτογραφιών και έρχεται ενσωματωμένο στο Google Photos. Η εφαρμογή μπορεί να σας δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπετε σε μια φωτογραφία.Google Lens

Το Google Lens είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο οπτικής αναζήτησης. Έτσι, εάν επισκεφτείτε μια νέα πόλη και θέλετε να μάθετε το όνομα ενός συγκεκριμένου κτιρίου, τραβήξτε μια φωτογραφία του, και τρέξτε το Google Lens και θα το αναγνωρίσει.

Η οπτική αναζήτηση που προφέρει το Google Lens λειτουργεί με βιβλία, έργα τέχνης, φυτά, και πολλά άλλα. Λειτουργεί επίσης με επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια και διαφημιστικές πινακίδες, προσφέροντας συνδέσεις σε εκδηλώσεις ή επιτρέποντάς σας να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της εταιρείας στη λίστα των επαφών σας.

Η λειτουργία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το προηγούμενο έτος στο Google Pixel.

Για να το αποκτήσετε στο iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Photos. Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής από το παρακάτω link (χρειάζεστε την έκδοση 3.15).

Κατεβάστε και δοκιμάστε την εφαρμογή Google Photos στην iOS συσκευή σας

Μετά την εγκατάσταση μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή και να επιλέξετε μια φωτογραφία. Στη φωτογραφία που έχει φορτωθεί, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί Google Lens.

Μόλις η εφαρμογή αναγνωρίσει τι υπάρχει στη φωτογραφία, θα σας δώσει οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα της φωτογραφίας σας. Δεν λειτουργεί όμως για τα πάντα καθώς η βάση δεδομένων συνεχίζει και συλλέγει πληροφορίες (είναι κάτι που η Google γνωρίζει να το κάνει πολύ καλά), αλλά όταν δουλέψει είναι φοβερό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).