Faceblock: αποχή από Facebook, WhatsApp & Instagram για 24 ώρες

Η εκστρατεία Faceblock καλεί όλους τους χρήστες του Facebook να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για μια ημέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στη συμμετοχή της εταιρείας στο σκάνδαλο Analytica.

Το Faceblock έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την εμφάνιση του Mark στο αμερικανικό Κογκρέσο την Τετάρτη, όπου ο CEO του Facebook θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα ιδιωτικού απορρήτου.Faceblock

Η διεθνής ομάδα που βρίσκεται πίσω από την διαμαρτυρία ζητά από τους χρήστες όλων των υπηρεσιών του Facebook, (Messenger, WhatsApp και Instagram) να απέχουν για 24 ώρες.

Η Laura Ullman, εκπρόσωπος της εκστρατείας, δήλωσε ότι η ομάδα ανησυχεί για την ιδιωτικότητα των δεδομένων και για το πώς λειτουργεί η εταιρεία.

“Θέλαμε να οργανώσουμε κάποια άμεση δράση όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πουν ότι αγαπούν το Facebook αλλά θέλουν να το δουν βελτιωμένο. Η μη χρήση της πλατφόρμας για μια μέρα, είναι μια πράξη που είναι εύκολο να γίνει, αλλά θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.”

“Επιλέξαμε την ημέρα, καθώς θέλουμε να δείξουμε στον Zuckerberg και την αμερικανική κυβέρνηση ότι θέλουμε αλλαγές. Είναι ευθύνη του Facebook να διαχειρίζεται την πλατφόρμα του, αλλά είναι επίσης και ευθύνη των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες προστατεύουν τα δεδομένα και θα πρέπει να ρυθμίζουν τα μονοπώλια”.

Άλλοι δήλωσαν ότι σκέφτονται να διαγράψουν εντελώς τον τους στο Facebook, αλλά η Ullman ανέφερε ότι αυτό δεν θα ήταν εφικτό για όλους και ότι πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν χρήσιμο το Facebook και τις άλλες του.

“Δεν έχει ο καθένας το προνόμιο να το κάνει. Το Facebook δημιούργησε ένα μονοπώλιο και σε ορισμένες χώρες το μόνο σημείο εισόδου στο είναι μέσω του Facebook. Συχνά είναι η μόνη πηγή ειδήσεων σε ορισμένα μέρη.”

“Το Facebook έχει γίνει επίσης μια πλατφόρμα για την οργάνωση κοινοτήτων, οπότε γιατί αυτοί οι άνθρωποι να υποφέρουν λόγω της κακής πολιτικής μιας εταιρείας; Γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη συμμετοχή τους στην κοινότητα, για να πάρουν θέση εναντίον μιας εταιρείας που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, που έχει κακές πολιτικές και έχει καταχραστεί την εμπιστοσύνη των μελών της;”

Ο Zuckerberg, ο οποίος ίδρυσε το Facebook το 2004, θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, η οποία θα εξετάσει “τη χρήση και την προστασία των δεδομένων των χρηστών” του Facebook. Έχει επίσης συμφωνήσει να καταθέσει μπροστά σε μια κοινή ακρόαση της δικαστικής και της εμπορικής επιτροπής της Γερουσίας την Τρίτη που μας έρχεται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).