Sidewalk Labs το καλοκαίρι οι δοκιμές για την πρώτη έξυπνη πόλη

Η εταιρεία Sidewalk Labs της Alphabet ελπίζει κάνει την διαφορά με το πρώτο σχέδιο της για μια έξυπνη πόλη (smart-city) στο Toronto.

Η έξυπνη πόλη θα παραδοθεί το 2020, αλλά από φέτος το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι δοκιμές σε μερικές από τις προτεινόμενες τεχνολογίες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Reuters.Toronto

Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί ένα χρονοδιάγραμμα για ένα project που αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας της γης, στη μείωση του κόστους και τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Η κυβερνητική Waterfront Toronto, τον Μάρτιο του 2017 ζήτησε προτάσεις για την κατασκευή μιας φιλικής πόλης προς το περιβάλλον, σε μια περιοχή 12 στρεμμάτων. Sidewalk Labs

Η έξυπνη πόλη θα πρέπει να προσφέρει νέες θέσεις για όλες τις ηλικίες. Τα 12 στρέμματα θα είναι το πρώτο μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπλασης περίπου 800 στρεμμάτων βιομηχανικών εκτάσεων που βρίσκονται στα ανατολικά του υ της πόλης στη λίμνη Οντάριο.

Η Sidewalk Labs επιλέχθηκε τον Οκτώβριο αφού κατέθεσε μια πρόταση που περιελάμβανε αυτόνομα οχήματα, ένα θερμικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα, χαμηλού κόστους αρθρωτά κτίρια για ευέλικτες χρήσεις και συστήματα ρομποτικής παράδοσης και διαχείρισης απορριμμάτων.Sidewalk Labs

Το σχέδιο κατασκευής αναμένεται να εγκριθεί από τις Sidewalk Labs και Waterfront Toronto μέχρι τα τέλη του 2018 και οι πρώτοι κάτοικοι θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσα στο 2022, δήλωσε ο CEO Dan Doctoroff.

Να αναφέρουμε ότι άλλα projects έξυπνων πόλεων έχουν αποτύχει παταγωδώς εξαιτίας των πολύ υψηλών προϋπολογισμών, της συμμετοχής πάρα πολλών μερών και της χρήσης δημόσιων πόρων για την κατασκευή χωρίς άμεσο όφελος για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Βέβαια για άλλη μια φορά η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, καθώς η Sidewalk Labs σκοπεύει να τοποθετήσει αισθητήρες και κάμερες σε όλη την περιοχή.

Ο Doctoroff ανέφερε ότι η εταιρεία θα καταστρέφει άμεσα τις πληροφορίες που δεν χρησιμοποιεί, και θα διατηρεί μόνο τα δεδομένα που χρειάζονται για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Ανέφερε επίσης ότι τα δεδομένα που θα συλλέγονται δεν θα πωλούνται σε .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).