BSOD: 20 χρόνια ζωής της μπλε οθόνης και το πιο διάσημο WHOA

BSOD: Ήταν 20 Απριλίου του 1998, όταν ο Bill Gates και ο Chris Capossela ανέβηκαν στη σκηνή του συνεδρίου COMDEX που γινόταν στο Σικάγο για να παρουσιάσουν μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες των Windows: την plug-and-play.

Η καινοτόμος τότε plug-and-play εγγυόταν ότι καθετί που συνδέεται περιφερειακά σε έναν υπολογιστή με Windows θα λειτουργεί χωρίς κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. BSOD
Για να επιδείξει λοιπόν την επαναστατική λειτουργία plug-and-play στα Windows 98, ο Capossela σύνδεσε ένα scanner σε έναν υπολογιστή που έτρεχε το της εταιρείας. Ο Bill Gates ήταν δίπλα και χαμογελαστός, καμαρώνοντας το λειτουργικό που θα αλλάξει τον κόσμο. Δεν είχε ιδέα για το τι θα ακολουθούσε…

Ο Capossela εξηγούσε την διαδικασία “η νέα συσκευή θα φορτώσει τους κατάλληλους οδηγούς (drivers). Θα παρατηρήσετε ότι αυτός ο ανιχνευτής δημιουργεί …” και σταματά ξαφνικά. BSOD….
Ο Bill Gates συνεχίζει να χαμογελάει, παρατηρώντας μια μπλε οθόνη που εμφανίστηκε ενώ ο Capossela φωνάζει “WHOA!”

Χωρίς αμφιβολία είναι το πιο διάσημο WHOA! στην ιστορία της πληροφορικής. Ο Gates δεν σταματά να χαμογελά, αλλά αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Ξέρει ότι πρέπει να διορθώσει την κατάσταση με κάποιο τρόπο, ειδικά επειδή όλο το ακροατήριο έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια. Ο Capossela δεν ξέρει τι να πει για μερικά .

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κυκλοφορούμε ακόμα τα Windows 98”, αναφέρει, παρατηρώντας τη στιγμή της σιωπής και πόσο σοκαρισμένος ήταν ο Capossela.

Τελικά όμως, όλα αποδείχθηκαν καλά για τη Microsoft και τα Windows 98 ήταν μια από τις καλύτερες εκδόσεις των Windows που κυκλοφόρησαν ποτέ, με περίπου 25 πωλήσεις μόνο το πρώτο έτος.

Και όπως αναφέρει το The Register, ο Chris Capossela επέζησε της οργής του Gates μετά την επίσημη παρουσίαση του BSOD. Είναι ακόμα στη Microsoft και εργάζεται σαν Chief Marketing Officer.

Δείτε το βίντεο:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).