Google Chrome γνωρίζετε όλες τις εσωτερικές κρυμμένες λειτουργίες;

Ο Chrome εξωτερικά φαίνεται ένα που απλό πρόγραμμα περιήγησης, αλλά εσωτερικά διαθέτει πάρα πολλές σελίδες για προχωρημένες ρυθμίσεις, tweaks, δοκιμαστικές λειτουργίες και πολλά άλλα.

Όλες αυτές οι σελίδες είναι κρυμμένες πίσω από εσωτερικές διευθύνσεις που έχουν σαν πρόθεμα το chrome://. Google Chrome

Παρακάτω θα δούμε τις πιο χρήσιμες από αυτές:

Η πιο γνωστή εσωτερική διεύθυνση είναι η chrome://about. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι πάρα πολύ χρήσιμη, καθώς εμφανίζει όλες τις άλλες εσωτερικές σελίδες του Google Chrome σε μια λίστα με live links ή ενεργούς συνδέσμους. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με ένα click.

Google Chrome: List of URLs

Στην  παραπάνω λίστα, θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα links συνδέονται με συγκεκριμένα κομμάτια του ρυθμίσεων του Chrome, όπως το chrome://chrome, το οποίο σας μεταφέρει στη σελίδα ενημέρωσης του Chrome, ή οι σελίδες chrome://bookmarks, chrome://apps, και chrome://newtab, οι οποίες ανοίγουν τις λειτουργίες που αναφέρουν.

Chrome://Flags: οι πειραματικές λειτουργίες του Chrome και πολλά άλλα

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής από όλες τις εσωτερικές σελίδες επειδή είναι το μέρος που η Google κρύβει όλα τα πειραματικά χαρακτηριστικά. Τα flags θα σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά των beta εκδόσεων με μια απλή εναλλαγή. Έτσι αν προκύψουν , μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στην σταθερή ρύθμιση.

Chrome://System: λεπτομερείς πληροφορίες για το σύστημα

Αν θέλετε να δείτε τι περιέχει το Chromebook σας, επισκεφτείτε την εσωτερική σελίδα Chrome://System. Θα βρείτε τα πάντα από εκδόσεις λογισμικού και firmware μέχρι και τις λεπτομέρειες για κάθε του συστήματός σας..

Αν και η συγκεκριμένη σελίδα είναι πολύ πιο χρήσιμη στα Chromebook, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome του desktop σας. Θα σας εμφανίσει λιγότερα αλλά ενδιαφέροντα του συστήματός σας.

Chrome://Net-Internals: Διαγνωστικά δικτύου σε πραγματικό χρόνο

Οι λεπτομέρειες που θα δείτε δεν θα είναι χρήσιμες τους μέσους . Αν όμως ψάχνετε για προηγμένες πληροφορίες που αφορούν τη χρήση του δικτύου του Chrome, θα βρείτε τη σελίδα πολύ ενδιαφέρουσα.

Chrome://Inspect: εργαλεία για προγραμματιστές

Εάν θέλετε μια μικρή για το τι μπορεί να κάνει ο Chrome εσωτερικά, η σελίδα Chrome://Inspect θα σας το δείξει. Όπως και η σελίδα chrome://net-internals, είναι σαφώς προσανατολισμένη προς τους προγραμματιστές, αλλά και για όσους θέλουν να εξετάσουν σε βάθος τι συμβαίνει εσωτερικά του Chrome.

__________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).