6 τρόποι για να αναγνωρίσετε ένα σύμβολο

Κατά τη διάρκεια της ς στο Internet πιθανότατα έχετε συναντήσει ένα σύμβολο που δεν αναγνωρίζεται την έννοιά του. Αν θέλετε να γνωρίζετε την αξία του, τότε δείτε στο σημερινό άρθρο 6 τρόπους αναζήτησης.

Το διαδίκτυο δεν έχει μόνο το Google για να βρείτε κάτι άγνωστο σε εσάς. Ειδικά να πρόκειται για ένα σύμβολο τότε υπάρχουν και άλλα εξειδικευμένα sites για αυτό το σκοπό. Και μάλιστα με μία ποικιλία μεθόδων αναζήτησης. Πάμε να τα δούμε

1. Επισκεφθείτε το Symbols.com


Η ιστοσελίδα Symbols.com είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Μαζί με τις προτεινόμενες επιλογές και κατηγορίες στην αρχική σελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη αναζήτησης συμβόλων για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Απλά πληκτρολογήστε το ερώτημα στο επάνω μέρος και θα δείτε σύμβολα που ταιριάζουν με αυτό. Φυσικά στην Αγγλική γλώσσα.

Η ιστοσελίδα είναι χρήσιμη αν θέλετε να βρείτε ένα σύμβολο με αναζήτηση μέσω κειμένου (για παράδειγμα, κάνοντας αναζήτηση την λέξη “Delta”, από το Δημήτρης). Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όταν θα βρείτε ένα άγνωστο σύμβολο θα αναρωτιέστε τι σημαίνει και πως προφέρεται. Ευτυχώς, ο ιστότοπος προσφέρει άλλους τρόπους για την αναγνώριση ενός συμβόλου.

Στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας, θα δείτε την ενότητα “Graphical index”. Αυτή σας επιτρέπει να αναζητήσετε ένα σύμβολο με βάση τα χαρακτηριστικά του. Παρέχει μερικά απλά αναπτυσσόμενα πλαίσια, που σας επιτρέπουν να καθορίσετε εάν το σχήμα είναι ανοιχτό ή κλειστό, αν έχει χρώματα, αν οι γραμμές είναι καμπυλωτές ή ευθείες και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά.

Εισάγετε όσες πληροφορίες γνωρίζετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Search” (Αναζήτηση) για να αναζητήσετε σύμβολα που αντιστοιχούν στα κριτήρια σας. Αν αυτό δεν σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατηγορίες συμβόλων για να περιηγηθείτε σε ομάδες όπως σύμβολα νομισμάτων, σύμβολα προειδοποίησης και άλλα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε αλφαβητική αναζήτηση χρησιμοποιώντας τα γράμματα στο επάνω μέρος της οθόνης. Αν δεν ψάχνετε τίποτα συγκεκριμένα, το κουμπί Random μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε κάτι νέο και να διευρύνετε την γνώση σας.

2. Shapecatcher: Σχεδιάστε ένα σύμβολο για να μάθετε τη σημασία του


Πολλές φορές το σύμβολο που ψάχνετε το έχετε βρει σε μία φωτογραφία. Δεν έχετε δηλαδή την δυνατότητα copy-paste ώστε να το βρείτε εύκολα.

Η ιστοσελίδα Shapecatcher.com φτιάχτηκε ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις. Απλά σχεδιάστε το σύμβολο που θέλετε να αναζητήσετε, χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή την οθόνη αφής και κάντε κλικ στο κουμπί “Recognize” (Αναγνώριση). Η υπηρεσία θα σας δείξει σύμβολα που ταιριάζουν με το σχέδιό σας.

Αν δεν σας δώσει κάποιο αποτέλεσμα, σβήστε το (Clear) και δοκιμάστε ξανά. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μόνο τις δωρεάν γραμματοσειρές Unicode, οπότε μπορεί να μην έχει όλα τα πιθανά σύμβολα. Εναλλακτικά δοκιμάστε το ιστότοπο Mausr.com ο οποίος προσφέρει μια παρόμοια εναλλακτική λύση.

3. Η κλασσική λύση: Το Google


Αν συναντήσετε ένα άγνωστο εικονίδιο ενώ περιηγείστε στον ιστό και από την στιγμή που μπορείτε να το αντιγράψετε, δεν χρειάζεται να τρέχετε σε έναν ιστότοπο αναγνωριστικών συμβόλων. Απλά επικολλήστε το στο Google και εκτελέστε μια αναζήτηση. Θα πάρετε την απάντησή σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο Chrome, μαζί με τα περισσότερα άλλα προγράμματα , μπορείτε εύκολα να κάνετε αναζήτηση στο Google για οποιοδήποτε κείμενο ή σύμβολο. Απλώς μαρκάρετέ το, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε το Αναζήτηση Google για “σύμβολο” . Αυτό θα ανοίξει μια νέα με μια αναζήτηση Google για τον συγκεκριμένο όρο. Εάν το περιήγησης δεν έχει αυτή την δυνατότητα, μπορείτε απλά να αντιγράψετε το σύμβολο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο κείμενο και να το επικολλήσετε στο Google.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Google πρέπει να σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση για να βρείτε τη σημασία του αγνώστου συμβόλου.

4. Περιηγηθείτε σε μια λίστα συμβόλων


Το Unicode (το πρότυπο για την κωδικοποίηση κειμένου) υποστηρίζει μια σειρά από κοινά σύμβολα, τα οποία μπορούν να εμφανίζονται σαν το κανονικό κείμενο. Παρόλο που δεν διαθέτουν αποκλειστικά πλήκτρα σε ένα τυποποιημένο πληκτρολόγιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς ALT για να εισάγετε τα σύμβολα αυτά.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το σύμβολο που αναζητάτε χρησιμοποιώντας κάποια από τις παραπάνω μεθόδους, ίσως μπορείτε να το βρείτε περιηγώντας σε όλα τα σύμβολα που υποστηρίζει το Unicode. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα Compart που έχει διαφορετικού τύπου χαρακτήρες Unicode και ίσως βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει. Αν προτιμάτε μια εναλλακτική λύση, ανατρέξτε στον Πίνακα χαρακτήρων Unicode.

Φυσικά, δεν υποστηρίζονται όλα τα σύμβολα στο Unicode. Τα οδικά σήματα, τα θρησκευτικά σύμβολα και τα καθημερινά σύμβολα των καταναλωτών δεν αποτελούν μέρος αυτού. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε στη σελίδα συμβόλων της Wikipedia για αυτά τα είδη των εικονιδίων.

5. Δείτε τα σύμβολα Emoji


Ενώ θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι τεχνικώς, δεν είναι τεχνικά, τα emoji συχνά αποτελούν σημείο σύγχυσης για τους χρήστες. Υπάρχουν εκατοντάδες emoji και κάθε χρόνο εμφανίζονται και άλλα.

Παρόλα αυτά και επειδή υπάρχει πιθανότητα το σύμβολο που ψάχνετε να είναι απλά ένα emoji, ρίξτε μια ματιά στην Emojipedia. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο emoji, να περιηγηθείτε ανά κατηγορίες και να διαβάσετε τα νέα των emoji. Κάθε σελίδα των emoji, σας λέει όχι μόνο ποιο είναι το επίσημο νόημα του, αλλά ποιο από όλα χρησιμοποιείται συχνότερα.

6. Χρησιμοποιήστε το MarketWatch


Αν έχετε να κάνετε και κάποιο σύμβολο που αφορά χρήματα, τότε το MarketWatch ένας χρηματοοικονομικός ιστότοπος που προσφέρει ένα εύχρηστο αναζήτησης συμβόλων. Αν γνωρίζετε το σύμβολο που σας ενδιαφέρει, πληκτρολογήστε το για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Γνωρίζοντας ποιο είναι το νόημα οποιουδήποτε συμβόλου
Τώρα ξέρετε πού να πάτε για να βρείτε πληροφορίες κάθε φορά που συναντάτε ένα άγνωστο σύμβολο. Είτε πρόκειται για μια γρήγορη αναζήτηση Google, είτε για κάτι πολύ εξειδικευμένο, μπορείτε να έχετε το ακριβές νόημα του συμβόλου, χωρίς να χρειάζεται να μαντέψετε στο περίπου τι σημαίνει αυτό το εικονίδιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).