Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για την προστασία της ΕΕ από τις κατασκοπευτικές δράσεις των ΗΠΑ

europeanΗ Ευρωπαϊκή συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις κατασκοπευτικές δράσεις των ΗΠΑ από την NSA. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, ψήφισε σήμερα μια νέα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων του Ευρωπαίου πολίτη.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι η μείωση των κατασκοπευτικών δράσεων των ΗΠΑ αλλά και των διαδικτυακών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό σημαίνει ότι όπως η Google, η Yahoo, το Facebook και η Microsoft θα πρέπει να συμμορφώνονται με ευρωπαϊκούς τους νόμους περί προστασίας των δεδομένων, όταν λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο. Σε περίπτωση ς ο προβλέπει υψηλά πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ για τις αποθαρρύνει να αγνοήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νέο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών τη Δευτέρα όπως προαναφέραμε. Είχε προταθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά οι φιλικά προσκείμενοι με την Ουάσιγκτον καθυστέρησαν την ψηφοφορία. Ωστόσο, οι πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικά με τις διαρροές του Edward Snowden πίεσαν αρκετά τα πράγματα.

“Το μόλις έδωσε την πλήρη υποστήριξή του σε μια ισχυρή και ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων”, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Viviane Reding, όπως αναφέρει το Reuters.
Βέβαια για να γίνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε νόμος, θα πρέπει να εγκριθεί από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, και από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).