Μπορεί το Gmail σας να σας στείλει στην φυλακή?

google-plus

Φαίνεται ότι όντως, το πιο διάσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορεί να σας στείλει πίσω από τα κάγκελα. Και ως παράδειγμα αλλά και πραγματικό γεγονός δείτε τι έπαθε ένας χρήστης από την Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ένα email αίτησης για φιλία στο κοινωνικό δίκτυο Google+, που στάλθηκε από τον χρήστη Thomas Gagnon προς την πρώην φιλενάδα του, ενώ υπήρχε ήδη περιοριστική εντολή εναντίον του,  ήταν η αφορμή.  Όταν η πρώην φίλη του έλαβε την πρόσκληση, πήγε στην αστυνομία καταγγέλλοντας τον Κον Gagnon ότι είχε παραβιάσει την περιοριστική εντολή με την αποστολή του email. Η αστυνομία συμφώνησε, τον συνέλαβαν και φυλακίστηκε για να αφεθεί ελεύθερος αργότερα με εγγύηση της τάξης των 500 δολαρίων.

Ως εδώ θα μας πείτε ότι δεν υπάρχει κάποια σπουδαία είδηση. Κι όμως, η είδηση είναι ότι ο Κος Thomas Gagnon ισχυρίστηκε ότι δεν απέστειλε αυτός το email – πρόσκληση, αλλά η ίδια η Google+, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η εταιρεία στέλνει προσκλήσεις προς τις Gmail επαφές σας (πρόσφατα μάλιστα το έκανε και επίσημα γνωστό) με σκοπό να αυξήσει την κίνηση του δικτύου της.

Δεν ξέρουμε ποια θεωρεία είναι η αλήθεια, όμως αν όντως η Google+ ενήργησε αυτόβουλα, τότε η συμπαθής κατά τα άλλα εταιρεία, μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες

 

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος της SecTeam @giorgos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top