Υπηρεσίες φωνής από το WhatsApp μέχρι το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, ο Jan Koum δήλωσε ότι το WhatsApp θα επεκταθεί και στις φωνητικές επικοινωνίες , εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Jan-koum-whatsapp

Πριν η αγορά της τεχνολογίας «χωνέψει» τα 19 δισ. δολάρια που δαπάνησε το για την απόκτηση του WhatsApp, ο Jan Koum, συνιδρυτής της εταιρείας, με μία δήλωσή του έρχεται να ξανά-ταράξει τα νερά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, ο Jan Koum δήλωσε ότι το WhatsApp θα επεκταθεί και στις φωνητικές επικοινωνίες, εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν πάντοτε να έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν σε επαφή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, με πραγματικά οικονομικό τρόπο» είπε ο Koum, για να συμπληρώσει «πρόκειται να εισαγάγουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω φωνής στο WhatsApp, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους».

Από τα 330 καθημερινούς χρήστες της υπηρεσίας, οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία θα είναι οι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικά συστήματα και iOS. Σύμφωνα με τον Koum, θα ακολουθήσουν αργότερα και ορισμένες συσκευές Nokia και BlackBerry.

Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε πως ακριβώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία: θα γίνεται μέσω αποστολής φωνητικού μηνύματος ή θα πραγματοποιείται με άμεσο τρόπο όπως στην περίπτωση του Skype;Η εν λόγω κίνηση ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίες ήδη βλέπουν τα κάποτε υψηλά από τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων να μειώνονται συνεχώς. Κύριος λόγος είναι η μετατόπιση της αγοράς στην παροχή όγκου δεδομένων, αλλά και η γιγάντωση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).