internet speed

Συνδέσεις ταχύτητας 10Gbps!

Η τεχνολογία των υπολογιστών εξελίσσεται συνεχώς, τα απαιτούν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και εκθετικά μεγαλύτερο, διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Οι cloud computing και cloud storage, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα αποτελέσουν το μέλλον, απαιτούν γρήγορες συνδέσεις με το διαδίκτυο, συνδέσεις που μέχρι τώρα κρίνονται επαρκείς, αλλά για πόσο ακόμα;

10Gbps

Η έλευση του 4K video και ειδικότερα οι υπηρεσίες streaming που θα το χρησιμοποιούν, θα απαιτούν μια σύνδεση τουλάχιστον 15Mbps ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε απρόσκοπτα αυτό που επιθυμούμε. Ενώ, όμως, οι τεχνολογικές εξελίξεις στους υπολογιστές είναι ραγδαίες και μπορούν να μας προσφέρουν την απαιτούμενη ισχύ (με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά), οι εξελίξεις όσον αφορά στην ταχύτητα διασύνδεσης με το διαδίκτυο κινούνται με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς. Η Google, βλέποντας για άλλη μια φορά μπροστά, βάζει στόχο την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα μας προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης της τάξεως των 10Gbps!

Το Ι επόμενης γενιάς, όπως το αποκαλούν στην Google, είναι κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί σχετικά άνετα την επόμενη δεκαετία ενώ η ανάγκη για την εξέλιξή του αρχίζει ήδη να γίνεται εμφανής. Γιατί, όμως, να περιμένουμε, αν μπορούμε να παρουσιάσουμε μια βιώσιμη τεχνολογία μέσα στην ερχόμενη τριετία; Αυτό, ακριβώς, δήλωσε ο , στέλεχος της εταιρείας σε ένα πρόσφατο συνέδριο, τονίζοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες προς αυτό τον τομέα. Το πόσο προσιτή θα είναι αυτή η τεχνολογία είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον, αλλά εμείς ελπίζουμε, όπως πάντα, για το καλύτερο.

ote.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).