battery

Συμβουλές για να έχετε μέγιστη απόδοση σε μπαταρίες λιθίου (Li-ion)

Li-ion battery

Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) που χρησιμοποιούνται σε laptops, smartphones, και αλλά και σε ένα σωρό άλλες , είναι μεγαλύτερης διάρκειας από ότι οι παλίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου (NiMH). Παρόλο που είναι πιο ευκολότερα διαχειρίσιμες, εξακολουθούν να απαιτούν κάποια προσοχή.

Ο καθένας θα ήθελε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε κάποιες λιγότερο γνωστές συμβουλές που θα βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας σας, αλλά και να επεκτείνετε τη συνολική διάρκεια ζωής της.

Προσοχή, τα παρακάτω ισχύουν για μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion)

Αποφύγετε το πλήρες άδειασμα της μπαταρίας
Επειδή οι ​​μπαταρίες ιόντων λιθίου Li-ion δεν έχουν “μνήμη”, μπορούν να φορτίζοται χωρίς να περιμένουμε πρώτα να αποφορτιστούν πλήρως. Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας λιθίου-ιόντων, φορτίστε το τηλέφωνο ή το tablet σας πιο συχνά. Ο βέλτιστος χρόνος που θα πρέπει α την φορτίσετε είναι όταν η ένδειξη της μπαταρίας δείχνει μια τιμή κάτω από το 10-20 %. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των κύκλων εκφόρτισης έως 1000-1100.

Αδειάστε τη μπαταρία κάθε 3 μήνες
Όπως και το συνεχές πλήρες άδειασμα της μπαταρίας είναι περιττό, έτσι και η διατήρηση της μπαταρίας πλήρως φορτισμένης για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι επίσης επιβλαβής. Οι μπαταρίες συχνά φορτίζονται και αποφορτίζονται με μία τυχαία ακολουθία, για παράδειγμα, φορτίζετε την μπαταρία κατά 50% μέσω ενός USB στην δουλεία σας, στη συνέχεια και ενώ γυρνάτε στο σπίτι σας την δουλεύετε και αυτή αποφορτίζεται, και στη συνέχεια την φορτίζεται και πάλι στο σπίτι σας. Η τυχαίες αυτές φορτίσεις-αποφορτίσεις μπορεί να μην επηρεάζουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά αυτό δεν είναι 100% αλήθεια. Συνιστάται να κάνετε μια πλήρη αποφόρτιση (άδειασμα της μπαταρίας) κάθε 3 μήνες μετά από μία πλήρη φόρτιση τους έως και 100%. Όταν η μπαταρία αποφορτιστεί πλήρως, αφήστε την να επαναφορτιστεί για 8-12 ώρες. Αυτό βοηθάει στην ανακούφιση των άνω και κάτω επιπέδων χωρητικότητα της μπαταρίας σας.

Αποθηκεύστε τη μπαταρία σας μόνο μερικώς φορτισμένη
Η βέλτιστη προϋπόθεση για μία μακροπρόθεσμη αποθήκευση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου (Li-ion) είναι ένα επίπεδο φόρτισης 30 έως 50 %. Αν αφήσετε την μπαταρία πλήρως φορτισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, η χωρητικότητα θα μειωθεί σημαντικά! Επίσης, μια μπαταρία η οποία παραμένει αποφορτισμένη πλήρως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα χάσει την ικανότητά της.

Χρησιμοποιήστε το φορτιστή του κατασκευαστή
Πολύ συχνά, τα ηλεκτρονικά μέρη ενός φορτιστή είναι ενσωματωμένα μέσα σε μία σύγχρονη συσκευή, και ο εξωτερικός προσαρμογέας απλά μειώνει μόνο την τάση (τα Volts δηλαδή). Ορισμένες συσκευές “απορρίπτουν” ένα ξένο / μη-πρωτότυπο φορτιστή. Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο φορτιστή τρίτων κατασκευαστών, μπορεί να μειώσετε την ικανότητα της μπαταρίας ή ακόμα και να καταστρέψετε τη συσκευή.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση
Η θερμότητα είναι πολύ επιβλαβής παράγοντας για μπαταρίες λιθίου-ιόντων (Li-ion). Ως εκ τούτου, μην αφήνετε το τηλέφωνό σας ή η μπαταρία στο άμεσο ηλιακό φως. Μην τα αφήνετε κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως ηλεκτρικές θερμάστρες κλπ. Το εύρος της ς για να λειτουργεί σωστά η μπαταρία είναι συνήθως -40 έως 50 βαθμούς Κελσίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).