Vodafone κυβερνήσεις ζητάνε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα μας

Η Vodafone με μια ανακοίνωση βόμβα διάλυσε την κάθε αμφιβολία για το πως λειτουργούν οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και για το αν ενδιαφέρονται πραγματικά για την της ιδιωτικής ζωής των πολιτών τους.

vodafone

Σε μια μακρά νέα η πολυεθνική αποκάλυψε το γεγονός ότι ένας μικρός αριθμός από τις 25 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται απαιτούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές μπορούν να παρακάμπτουν κάθε μέτρο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να προστατέψει την ιδιωτική ζωή των πελατών της.

Φυσικά, η Vοdafone δεν μπορεί να πει όχι, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε σίγουρα κάποιους νόμους, με κίνδυνο να μην μπορεί ανοίξει σε αυτές τις συγκεκριμένες .

Ακόμα κι έτσι, η ελπίδα ότι οι αποκαλύψεις για την NSA από Snowden θα ξεκινήσουν διάλογους και θα δώσουν ώθηση για περισσότερη διαφάνεια φαίνεται ότι δεν ήταν μάταια. Μάλιστα δείχνει ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει από όλο και περισσότερες .

Η συμμετοχή της Vοdafone σε προγράμματα όπως το Tempora, τις υποκλοπές της GCHQ, δεν έχει αποσαφηνιστεί. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα Tempora παρακολουθεί τον πληθυσμό μέσω των καλωδίων δικτύου που μεταφέρουν τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και την κίνηση στο Διαδίκτυο.

Η Vοdafone αναφέρει, ότι λίγοι από τους υπαλλήλους της θα πρέπει να γνωρίζουν λεπτομέρειες του προγράμματος, και ακόμη και αν το έκαναν, δεν θα τους επιτραπεί να σχολιάσουν το , καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κλείσουν στόματα.

Η Vοdafone είναι σήμερα παρούσα σε πάρα πολλές χώρες όπως στην Αλβανία, τη Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, το , την Τουρκία, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική, το Κατάρ και άλλες.

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει κανείς ποιες χώρες έχουν ζητήσει την πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο της Vodafone, υπάρχουν πολλές χώρες που απαγορεύουν στην εταιρεία τη δημοσίευση οποιαδήποτε πληροφορίας σχετικά με τηλεφωνικές υποκλοπές, και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Ινδία, το Κατάρ, η Ρουμανία, η Τουρκία και η Νότιος Αφρική.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).