Eugene Goostman PC ξεγελάει άνθρωπο και περνάει το Turing τεστ

Μεγάλη είδηση. Ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή κατάφερε να ξεγελάσει ένα σωρό ερευνητές και να σκεφτούν ότι είναι ένας 13-χρονος που ονομάζεται Eugene Goostman. Με αυτό τον τρόπο, έγινε πραγματικότητα η πρώτη φορά στον κόσμο που κάποιοι περάσαν με επιτυχία το Turing τεστ.

Eugene Goostman PC fool man and passes the Turing test
Eugene Goostman

Το όνομα του τεστ προήλθε από τον πρωτοπόρο των υπολογιστών Alan Turing. Για να περάσει κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το τεστ, πρέπει να ξεγελάσει το 30 τοις εκατό κριτών σε πέντε λεπτά, απαντώντας σε chats. Το εγχείρημα μέχρι σήμερα δεν είχε επιτευχθεί ποτέ.

Ο “Eugene” δημιουργήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στη Ρωσία, και πέρασε το τεστ που διοργανώθηκε από το Reading. Μετά βίας, κατάφερε να ξεγελάσει ένα στους τρεις κριτές αλλά ήταν αρκετός για περάσει το τεστ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το προσποιούνταν ότι ήταν ένα 13-χρονο αγόρι, που τα αγγλικά ήταν η δεύτερη του γλώσσα.

Προφανώς είναι μια συναρπαστική , όμως, έχει ήδη επικριτές που σηκώνουν κόκκινες σημαίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει.
“Έχοντας έναν υπολογιστή που μπορεί να ξεγελάσει την ανθρώπινη σκέψη, και κάποιος να νομίζει ότι μιλάει με ανθρώπους που εμπιστεύεται, είναι μια κλήση αφύπνισης για μελλοντικά έγκληματα στον κυβερνοχώρο,” δήλωσε ο Kevin Warwick, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Reading.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το τι σημαίνει η είδηση για την online ασφάλεια στο μέλλον; Σίγουρα. Σήμερα όμως μετά από αυτό, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή πληροφορικής.

Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε και μια πολύ πρακτική εφαρμογή του προγράμματος Eugene Goostman. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παγίδα για την σύλληψη παιδόφιλων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).