Το Facebook δουλεύει πάνω σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

Ένα χρόνο μετά την αγορά της , της εταιρείας που αναπτύσσει το γνωστό σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, από το Facebook, γίνεται γνωστό ότι ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων αναπτύσσει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν υλικό παραγόμενο από τους χρήστες- ή και από celebrities.

Facebook oculus-rift

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Re/Code, στη συνδιάσκεψη Code/Media στην Καλιφόρνια, ο chief product officer, Κρις Κοξ, αποκάλυψε ότι ο κολοσσός έχει φιλοδοξίες πάνω στον τομέα της Virtual . «Θέλω να πω, η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ cool. Δουλεύουμε πάνω σε εφαρμογές VR» είπε στον Πίτερ Κάφκα, μέλος της συντακτικής ς του Re/Code. «Συνειδητοποιείς, όταν είσαι μέσα, ότι βλέπεις το μέλλον, και ότι θα είναι φοβερό.

Όταν είσαι στο Facebook, απλά στέλνεις αυτά τα μικρά κομα εμπειρίας – μια φωτογραφία, ένα βίντεο, μια σκέψη» είπε ο Κοξ, συμπληρώνοντας ότι με τη VR θα μπορούσε κάποιος να στέλνει μια «πιο πλήρη εικόνα». Σε ερώτηση εάν το ευρύ κοινό θα μπορεί να παράγει υλικό εικονικής πραγματικότητας, ο Κοξ απάντησε θετικά. «Κι εσείς θα το κάνετε. Και η Beyonce θα το κάνει».

Ο ίδιος δεν αποκάλυψε πολλά σχετικά με το πώς οι χρήστες θα παράγουν υλικό ακριβώς, κάτι που προκαλεί ερωτήματα, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολλές κάμερες και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής. Επίσης, δεν παρουσίασε κάποιο χρονικό πλαίσιο, πέρα από το να πει ότι κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει, καθώς «απέχουμε ακόμα πολύ το να διαθέτουν όλοι τέτοια headsets».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).