Κινητό που ξεκλειδώνει με το μάτι από τη Fujitsu

Με τους σαρωτές δακτυλικού αποτυπώματος να έχουν εισέλθει στον χώρο των smartphones εδώ και καιρό, η πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, το οποίο και ενσωμάτωσε ένα πρωτότυπο smartphone.

kinito-pou-ksekleidonei-me-to-mati-apo-ti-fujitsu2

Απλά και μόνο κοιτώντας την οθόνη του smartphone, η ίριδα του χρήστη σαρώνεται και το τηλέφωνο ξεκλειδώνει.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το εν λόγω σύστημα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι των κωδικών ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς είναι δύσκολο να πλαστογραφηθεί και βολικό στη χρήση. Η οθόνη ξεκλειδώνεται με το βλέμμα, κάτι που σημαίνει πως τα χέρια του χρήστη είναι ελεύθερα σε κάθε περίπτωση.

Πέρα από τη χρήση του για την ασφάλεια στα smartphones, η ταυτοποίηση ίριδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την είσοδο σε διαδικτυακές υπηρεσίες (login) χωρίς να απαιτείται εισαγωγή ID ή κωδικού, επιτρέποντας ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.

Η Fujitsu σκοπεύει να εξερευνήσει τις εφαρμογής της αυτής σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων, περιλαμβανομένων των συστημάτων .

Στην ουσία αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν να συρρικνώσει και να βελτιώσει την παρούσα τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας (η οποία σταματά να αλλάζει μετά την ηλικία των δύο ετών, και είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο), έτσι ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωσή της σε smartphone.

Το σύστημα «διαβάζει» το με υπέρυθρο , τραβώντας μια φωτογραφία για να αποθηκεύσει το σχήμα της, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για σύγκριση/ επιβεβαίωση.

Τα δύο βασικά τμήματα του συστήματος είναι μία ειδική, υψηλών επιδόσεων LED, και μία ειδική υπέρυθρη κάμερα, σε συνδυασμό με τεχνολογίες κάμερας και βιομετρικής ταυτοποίησης που αναπτύσσονταν εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά στην εμβέλειά του, η απόσταση που απαιτείται είναι η κανονική που κρατά ένας χρήστης όταν χρησιμοποιεί το του- δηλαδή δεν απαιτείται να πλησιάσει το μάτι στα 10 εκατοστά. Σημειώνεται ότι, βάσει δοκιμών που έχουν γίνει, το υπέρυθρο φως LED είναι ακίνδυνο για τα μάτια.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).