Δύο χρόνια μετά η Microsoft καταλήγει πώς θα ονομάζονται οι Windows εφαρμογές

Ένα από τα πιο συγκεχυμένα ζητήματα που προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε την τελευταία περίοδο ήταν το πώς η Microsoft ονόμαζε τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το και έτρεχαν από το περιβάλλον της αρχικής οθόνης.Microsoft Windows 10 Technical Preview

Κατά καιρούς ακούστηκαν τόσα πολλά ονόματα που φάνηκε ότι ακόμη και η Microsoft δεν ήταν σίγουρη για το των εφαρμογών αυτών. Στην αρχή τις ονόμασε “Μέτρο” εφαρμογές, αλλά μάλλον δεν της άρεσε και έτσι η χρησιμοποίησε κατά καιρούς διαφορετικές ονομασίες, όπως Windows Store Apps ή Modern UI Apps, γεγονός που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο συγκεχυμένα.

Και λάβετε υπόψιν σας ότι οι desktop εφαρμογές, δηλαδή τα κανονικά προγράμματα που δεν έρχονται από το store και είναι συμβατά μόνο με pc, και μερικές φορές αναφέρονται απλά ως εφαρμογές.

Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft φαίνεται να έχει μάθει από το παρελθόν. Ο κ.Don Box, μηχανικός της Microsoft, ανακοίνωσε στο WinHEC 2015 την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Developing for the Windows 10 Device Platform πώς θα ονομάζονται οι εφαρμογές και προγράμματα στα Windows 10.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, υπάρχουν (και στην πραγματικότητα τρεις) που η Microsoft θα χρησιμοποιήσει σαν όνομα για να διαφοροποίησει τους δύο διαφορετικούς τύπους εφαρμογών: Windows Apps (Windows εφαρμογές) , ο οποίος αναφέρεται στις εφαρμογές που θα τρέχουν σε όλες τις πλατφόρμες, και Windows desktop Applications (Windows desktop εφαρμογές) , o οποίος θα αναφέρεται σε προγράμματα που τρέχουν μόνο σε PC/Laptop.

Ο τρίτος όρος που η Microsoft θα χρησιμοποιήσει μερικές φορές στη θέση του Windows Apps θα είναι και ο Universal Apps.

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να διακρίνει κανείς τα δύο είδη είναι ότι επί του παρόντος, τα Windows Apps έχουν εγκατασταθεί από το Windows Store, ενώ οι desktop εφαρμογές όχι.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των Windows Apps και των Windows Desktop Applications αναφέρονται στην παρακάτω .

windows-apps

Οι Windows Apps τρέχουν σε όλες τις συσκευές με Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των φορητών , επιτραπέζιων υπολογιστών, Xbox, τηλέφωνα κλπ, ενώ τα Windows desktop Applications περιορίζονται μόνο σε υπολογιστές.

Είναι σαφές ότι η Microsoft πιέζει την αγορά προς τα Windows Apps και απομακρύνεται από τα παραδοσιακά προγράμματα για PC, ακόμη και αν είναι αυτά υποστηρίζονται πλήρως από υπολογιστές με Windows 10. Υπάρχει μια σαφής εστίαση στα Windows Apps καθώς τα Windows επεκτείνονται και σε άλλους τύπους συσκευών, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως στα τηλέφωνα κλπ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).