UltraSurf εργαλείο για ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο

To UltraSurf είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να σερφάρουμε στο διαδίκτυο ανώνυμα το οποίο βασίζεται στην προστασία και την ασφάλεια της ιδιωτικής μας ζωής στο διαδίκτυο.Αρχικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα να βρουν ασφάλεια και ελευθερία στο διαδίκτυο δίνοντάς τους την δυνατότητα να παρακάμψουν το Great Firewall της χώρας τους. Το εργαλείο έχει χαρακτηριστεί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2007 ως ένα εργαλείο με τις καλύτερες επιδόσεις “απάτης” και ως ένα από τα πιο χρήσιμα για την ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο.ultrasurf 1

Το UltraSurf δημιουργήθηκε το 2002 από την UltraReach Internet Corporation μια εταιρεία που αποτελείται από μια μικρή ομάδα μηχανικών της Silicon Valley.

Το UltraSurf εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας κάθε φορά που τρέχει και ο χρήστης μπορεί να το ελαχιστοποιήσει ενώ το μόνο που είναι φανερό είναι μια μικρή κλειδαριά που μας αποδεικνύει οτι το πρόγραμμα δουλεύει σωστα.Διαθέτει 5 επιλογές.Η 1η είναι “home” όπου ανοίγει την αρχική σελίδα του UltraSurf,η 2η είναι “Reset” όπου επαναφέρει το πρόγραμμα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις(συνήθως όταν ο χρήστης δεν μπορεί να περιηγηθεί κανονικά στο διαδίκτυο),η 3η είναι η οποία δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις του προγράμματος,η 4η είναι “Help” που εμφανίζει έναν οδηγό χρήσης του UltraSurf και 5η είναι “Εxit” που σταματάει την λειτουργία του προγράμματος,καθαρίζει αυτόματα το ιστορικό περιήγησης,διαγράφει τα cookies και επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού είναι η απόκρυψη της διεύθυνσης IP η εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης και των cookies, προστατεύοντας έτσι τον υπολογιστή από τις εξωτερικές επιθέσεις.Μας επιτρέπει να επισκεφθούμε οποιοδήποτε ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη.

Είναι συμβατό με όλα τα προγράμματα περιήγησης και μας δίνει την δυνατότητα να συνδεθούμε σε διαφορετικούς proxy servers άμεσα.Συνιστάται κυρίως για χρήση σε ασύρματα hotspots και δημόσια δίκτυα WiFi.

Η εφαρμογή είναι portable έτσι δεν χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε αλλά είναι ιδανική για χρήση μέσω μια συσκευή USB για να σερφάρουμε ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Από την στιγμή που θα τρέξει το UltraSurf στον υπολογιστή μας η διεύθυνση ΙΡ θα είναι κρυμμένη εμποδίζοντας την αποκάλυψη της θέσης του χρήστη απο τον υπολογιστή του.Με την χρήση του UltraSurf επιτρέπει στον υπολογιστή σας να επισκεφθείτε με ασφάλεια και ανώνημα ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS. Έτσι,ο μας είναι ασφαλής σε κάποια επίσκεψη μας σε μια μη ασφαλή ιστοσελίδα και αποφεύγουμε την πιθανή είσοδο κάποιου κακόβουλου λογισμικού.Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν ανώνυμα οποιοδήποτε υλικό χώρις να αφήνει πίσω του κανένα αποδεικτικό στοιχείο.Μέσω της σύνδεση end-to-end που μας παρέχει μπορούμε άμεσα και με ασφάλεια να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει χωρίς περιορισμούς.

Aν τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις του προγράμματος μπορεί να επηρεαστεί η ταχύτητα download του υπολογιστή μας καθώς επίσης και πρόσθετες εφαρμογές όπως το uTorrent εάν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά,έτσι θα πρέπει να προσέξουμε τι αλλαγές κάνουμε στις ρυθμίσεις μας

.Το UltraSurf προστατεύει μόνο που παρέχονται μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Άλλες εφαρμογές, όπως το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείου, το Skype, και άλλες παρόμοιες δεν υπόκεινται σε κρυπτογράφηση.

Το UltraSurf δεν υποστηρίζεται από λειτουργικά συστήματα Mac OS ή Linux.Είναι ένα δωρεάν λογισμικό κλειστού κώδικα.Αποθηκεύεται στον υπολογιστή σε μορφή .zip με χωριτικότητα 1.95ΜΒ και απετούμενη RAM 64MB.Είναι συμβατό με Windows 2000/XP/Vista/Windows 7/Windows 8,Windows 8.1 των 32/64 bit.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνο Κούζα και την Ευαγγελία Καλαμπάκα, για το Wikibooks.org

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).