Nomi Technologies Τα Super Markets σας παρακολουθούν

Η FTC κατάφερε να κινηθεί νομικά εναντίον μιας startup από τη Νέα Υόρκη (Nomi Technologies) που παρακολουθεί ύπουλα τις κινήσεις των Αμερικανών στα καταστήματα μέσω των σημάτων Wi-Fi των τους.

Η ρυθμιστική αρχή FTC δημοσίευσε ένα PDF στα τέλη του 2013 που ανέφερε πως η εταιρεία Nomi Technologies παραβίαζε τον νόμο χωρίς να ενημερώνει εκ των προτέρων τους αγοραστές.federal trade commission Nomi Technologies

Η κατασκοπευτική της Nomi ται από τις αλυσίδες λιανικής πώλησης (συνήθως Super Markets) για να αναλύσει ορισμένα δεδομένα. Οι διαχειριστές ήταν σε θέση σε όλα τα καταστήματά που χρησιμοποιούν Nomi Wi-Fi hotspots να εντοπίζουν όλους τους πελάτες που είχαν μαζί τους κινητές συσκευές, και να καταγράφουν την θέση τους.

Οι αγοραστές (πελάτες) αναγνωρίζονται από τις διευθύνσεις MAC των gadgets τους. Τα σημεία που συγκεντρώνονταν τα περισσότερα δεδομένα από τα ράφια. τους διαδρόμους, η ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, ήταν πάρα πολύ χρήσιμα για τους υπεύθυνους των καταστημάτων, καθώς τους δήλωναν πόσο καιρό περνούν στα καταστήματα οι πελάτες τους, που σταματούν, καθώς και τον αριθμό των ανθρώπων που περπατούν μπροστά από βιτρίνα χωρίς να εισέλθουν.shopping Nomi Technologies

Από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2013, η τεχνολογία της Nomi συγκέντρωσε εγγραφές από εννέα εκατομμύρια κινητές συσκευές. Μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, η εταιρεία είχε 45 πελάτες που χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία.

Η Nomi αναφέρει ότι προσπαθεί για την των πελατών περνώντας τις διευθύνσεις MAC μέσα από μια συνάρτηση κατακερματισμού, αλλά επειδή η κάθε διεύθυνση παράγει πάντα το ίδιο hash, κάθε αγοραστής είναι περισσότερο ή λιγότερο μονοσήμαντος στη βάση δεδομένων της εταιρείας.

Η Nomi ανέφερε ότι κάνει δεκτό το αίτημα από την FTC, ισχυριζόμενη ότι χρειάζεται ένας opt-out μηχανισμός για αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής σε αυτόν τον πλανήτη (!).

Η FTC ισχυρίζεται στην επίσημη καταγγελία της ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν και να αποφεύγουν την κατασκοπεία για να μην βρουν μπροστά τους μια της Nomi Technologies που περιέχει τις διευθύνσεις MAC των συσκευών τους.

“Οι πράξεις και οι πρακτικές της Nomi, συνιστούν αθέμιτες ή δόλιες ενέργειες και πρακτικές που επηρεάζουν τις εμπορικές συναλλαγές κατά παράβαση του άρθρου 5(α) του νόμου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου,” αναφέρει η FTC.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).