CERN άρχισαν ξανά οι συγκρούσεις πρωτονίων

Την Τρίτη 9:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης και μετά από δύο χρόνια επισκευών άρχισαν ξανά οι συγκρούσεις των πρωτονίων στον μεγάλο υπόγειο επιταχυντή (LHC) του CERN.CERN

Οι πρώτες συγκρούσεις όπως αναφέρει το CERN, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικά με χαμηλή ενέργεια (450 gigaelectronvolts ή GeV ανά ακτίνα), δηλαδή συνολικά 900 GeV.

Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί ελπίζουν να ανακαλύψουν αν το σωματίδιο Χιγκς είναι μοναδικό ή μέλος μιας μεγαλύτερης οικογένειας σωματιδίων, αν υπάρχουν υπερσυμμετρικά σωματίδια ή κάποιο άλλο σωματίδιο που σχετίζεται με την ύλη.

Ενώ ο επιταχυντής συνεχίζει αυτή τη στιγμή με τις δισεκατομμύρια συγκρούσεις, οι ανιχνευτές LHC, ALICE, ATLAS, CMS και LHCb που υπάρχουν σε όλο του το μήκος του (27 χιλιομέτρα) είναι σε ετοιμότητα για την συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων που παράγονται.

Έτσι με την υπολειτουργία του LHC η ομάδα των επιστημόνων ελέγχει τα πάντα προσπαθώντας να επιβεβαιώσει ότι σύστημα, και οι αλγόριθμοι θα λειτουργούν πλήρως και χωρίς λάθη, ή αποτυχίες όταν οι αρχίσουν οι συγκρούσεις στα 13 TeV.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα έχουμε συγκρούσεις σωματιδίων με πολύ υψηλή ενέργεια μέσα στον Ιούνιο και αν όλα πάνε καλά, ο επιταχυντής αναμένεται να φθάσει σταδιακά στο μέγιστο της ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει, δηλαδή γύρω στα 6,5 TeV ανά ακτίνα ή συνολικά 13 TeV.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).