Microsoft: εγκατάσταση της προεπισκόπησης των Windows 10 μόνο αν

Τα Windows 10 Insider Preview είναι κοντά σας μέχρι την τελειοποίησή τους. Η ώρα έφτασε σχεδόν, και αν σκέφτεστε να τα εγκαταστήσετε η Microsoft προτείνει:

Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Windows Insider, για να λαμβάνετε σίγουρα όλες τις νέες δυνατότητες που θα διατίθενται στην πορεία. Αν σας αρέσουν οι διαρκείς προκλήσεις και αλλαγές και θέλετε να μαθαίνετε ό,τι νέο υπάρχει, διαβάστε παρακάτω. Η έκδοση Windows 10 Insider Preview μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που θέλετε. Windows 10 Windows 10 Windows 10 Windows 10 Windows 10 Windows 10

Κάντε και της προεπισκόπησης, μόνο αν:

  • Θέλετε να δοκιμάσετε λογισμικό που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και σας αρέσει να μοιράζεστε τη γνώμη σας για αυτό.

  • Δεν σας ενοχλεί η συχνή εγκατάσταση ενημερώσεων ή η χρήση ενός περιβάλλοντος εργασίας χρήστη που ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

  • Γνωρίζετε πραγματικά καλά πώς να χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή και σας είναι εύκολο να αντιμετωπίζετε προβλήματα, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για δεδομένα, να μορφοποιείτε έναν σκληρό δίσκο, να κάνετε εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος από την αρχή ή να επαναφέρετε ένα προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, αν χρειάζεται.

  • Γνωρίζετε τι είναι ένα αρχείο ISO και πώς να το χρησιμοποιείτε.

  • Δεν το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Όταν μιλάμε για ειδικούς, το εννοούμε. Επομένως, αν νομίζετε ότι το BIOS είναι κάποιο οργανικό καύσιμο νέου τύπου, η έκδοση Insider Preview μάλλον δεν είναι για εσάς.

Τι πρέπει να έχετε υπόψη

Μη αναμενόμενα σφάλματα στον υπολογιστή θα μπορούσαν να καταστρέψουν ή ακόμα και να διαγράψουν τα αρχεία σας, για αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων. Ορισμένοι εκτυπωτές και άλλα υλικού ενδέχεται να μην λειτουργούν και ορισμένα προϊόντα λογισμικού,όπως προγράμματα προστασίας από ιούς ή προγράμματα ασφάλειας, ίσως να μην εγκαθίστανται ή να μην λειτουργούν σωστά. Επίσης, ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα σύνδεσης σε οικιακά ή εταιρικά δίκτυα.

Ορισμένες εγκατεστημένες ενδέχεται να μη λειτουργούν ακόμα όπως αναμένεται ή να μην είναι διαθέσιμες στη χώρα ή την περιοχή σας. Για παράδειγμα, η Cortana είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά (Ηνωμένων Πολιτειών), Αγγλικά (Ηνωμένου Βασιλείου), Κινεζικά (Απλοποιημένα), Γερμανικά (Γερμανίας), Γαλλικά (Γαλλίας), Ιταλικά και Ισπανικά (Ισπανίας). Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την Cortana, θα πρέπει να έχετε ορίσει ως χώρα ή περιοχή του συστήματός σας μία από τις διαθέσιμες γλώσσες και θα πρέπει επίσης να έχετε εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη έκδοση γλώσσας του Insider Preview. Επιπλέον, οι δυνατότητες της Cortana που είναι διαθέσιμες σε μια γλώσσα μπορεί να διαφέρουν από εκείνες που είναι διαθέσιμες σε κάποια άλλη.

Επίσης, αν παρουσιαστούν προβλήματα στον υπολογιστή σας, η Microsoft πιθανώς να εξετάσει τα αρχεία του συστήματός σας. Αν σας απασχολεί σοβαρά η προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, προτείνεται η χρήση διαφορετικού υπολογιστή, ώστε να προστατέψετε τα αρχεία του συστήματός σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Με τι συνεργάζεται;

Η έκδοση Windows 10 Insider Preview θα πρέπει να λειτουργεί με τις ίδιες συσκευές και τα ίδια προγράμματα που λειτουργούν με τα Windows 8.1. Ωστόσο, κάποιες συσκευές ή κάποια προγράμματα ίσως να χρειάζονται ενημέρωση ή νέα εγκατάσταση.

Τα προγράμματα οδήγησης για βασικές λειτουργίες όπως η αποθήκευση, η δικτύωση, η εισαγωγή και η προβολή συμπεριλαμβάνονται στα Windows 10. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης σάς επιτρέπουν να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows και να συνδεθείτε στο Internet. Ίσως μπορέσετε να βρείτε περισσότερα προγράμματα οδήγησης στο .

Για πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα, ανατρέξτε στο Κέντρο συμβατότητας των Windows 8.1.

Αν χρησιμοποιείτε ποντίκι και πληκτρολόγιο

Οι εφαρμογές και οι συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά, αν και ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως είναι φυσικό. Θέλουμε να μας πείτε τη γνώμη σας σχετικά με το πώς λειτουργούν τα νέα Windows με ποντίκι και πληκτρολόγιο και αν προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό νέων και γνώριμων λειτουργιών για τα Windows και τις εφαρμογές.

Αν έχετε υπολογιστή αφής

Η έκδοση Windows 10 Insider Preview λειτουργεί με την αφή, αλλά ορισμένα στοιχεία θα είναι ημιτελή ή θα λειτουργούν στοιχειωδώς. Στο μέλλον, αναμένεται να γίνουν πολλές βελτιώσεις στο χειρισμό μέσω αφής. Εντωμεταξύ, θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας σχετικά με τη χρήση των Windows και των εφαρμογών στην προεπισκόπηση.

Αν θέλετε να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημά σας

Θα πρέπει να επανεγκαταστήσετε την έκδοση των Windows από το μέσο αποκατάστασης ή εγκατάστασης που συνόδευε τον υπολογιστή σας (το οποίο συνήθως είναι DVD). Αν δεν έχετε μέσο αποκατάστασης:

  • Για τα Windows 7 ή τα Windows Vista: Προτού κάνετε την ενημέρωση, ίσως μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μέσο αποκατάστασης από ένα διαμέρισμα αποκατάστασης στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας λογισμικό που παρέχεται από τον κατασκευαστή του υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα υποστήριξης στην τοποθεσία web του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

  • Για τα Windows 8.1 ή τα Windows 8: Ίσως μπορέσετε να δημιουργήσετε μια μονάδα USB αποκατάστασης. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το θέμα Δημιουργία μονάδας USB αποκατάστασης. Αν δεν δημιουργήσατε μονάδα USB αποκατάστασης πριν από την εγκατάσταση της προεπισκόπησης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μέσο εγκατάστασης για τα Windows 8.1.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).