Jeep Cherokee hacking: πως θα είναι ο τρόμος στα μέσα του 21ου αιώνα;

Jeep Cherokee hacking: Θέλετε να μάθετε πως θα μπορούσε να είναι ο τρόμος στα μέσα του 21ου αιώνα;

Μια δημοσίευση του Wired περιγράφει πως δύο hackers πήραν τον έλεγχο του Jeep Cherokee ενός δημοσιογράφου, χρησιμοποιώντας μια ευπάθεια λογισμικού. Μια τρομακτική ιστορία με αίσιο τέλος, καθώς η δεν είχε σκοπό να προκαλέσει ζημιές.Jeep Cherokee hacking

Ένα patch μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα στο Jeep Cherokee, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να το εγκαταστήσετε μέσω ενός USB stick ή με μια βόλτα σε ένα service της εταιρείας.

Ας δούμε τι έγινε:

Οδηγούσα με 70 μίλια την ώρα στο κέντρο του St. Louis όταν άρχισαν να εκμεταλλεύονται το exploit.

Αν και δεν είχα αγγίξει το ταμπλό, οι αεραγωγοί του Jeep Cherokee άρχισαν να εκτοξεύουν κρύο αέρα στη μέγιστη ρύθμιση. Στη συνέχεια το ραδιόφωνο άρχισε να παίζει στη διαπασών το Skee-Lo. Πήγα να χαμηλώσω, να αλλάξω σταθμό, ή να το κλείσω, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, οι υαλοκαθαριστήρες μου άρχισαν να λειτουργούν.

Ενώ προσπαθούσαν να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά, εμφανίστηκε μια εικόνα των δύο hackers στην ψηφιακή οθόνη του αυτοκινήτου: ο και ο Chris Valasek, φορώντας φόρμες με το σήμα κατατεθέν τους.

Η παράξενη συμπεριφορά του Jeep δεν ήταν εντελώς απρόσμενη. Είχα έρθει στο St. Louis μετά από πρόσκληση του Miller και του Valasek, πρόθυμος να δοκιμάσω τα αποτελέσματα του hacking.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένα zero-day στα Jeep Cherokee μπορεί να δώσει στον εισβολέα ασύρματο έλεγχο, μέσω του Διαδικτύου, σε οποιαδήποτε από τις χιλιάδες οχήματα.

Ο εφιάλτης της αυτοκινητοβιομηχανίας: ένα λογισμικό που επιτρέπει στους hackers να στέλνουν εντολές μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας του Jeep και να αποκτούν πρόσβαση στο ταμπλό, το τιμόνι, τα φρένα, και αλλού, από ένα φορητό υπολογιστή που μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε μέσα στη χώρα.

Έτσι λοιπόν ενώ οι δύο έπαιζαν εξ αποστάσεως με το air-condition, ραδιόφωνο, και τους υαλοκαθαριστήρες μου, είπα μπράβο στον εαυτό μου για το θάρρος που έδειξα, μέχρι που έκοψαν τη μετάδοση….

Αμέσως μετά ο επιταχυντής μου σταμάτησε να λειτουργεί. Πατούσα μανιωδώς το πεντάλ και παρακολουθούσα να χάνω στροφές. Το Jeep έχασε τη μισή του ς και λίγο αργότερα σερνόταν.

Αυτό συνέβη ακριβώς ενώ είχα φτάσει σε μια αερογέφυρα, και δεν υπήρχε κάποιος δρόμος για να κάνω δεξιά ή αριστερά. Το πείραμα είχε σταματήσει να με διασκεδάζει.

Τα αυτοκίνητα πίσω από τον προφυλακτήρα μου κορνάρουν.

“Είσαι καταδικασμένος!” φώναξε ο Valasek φώναξε, αλλά δεν μπορούσα να ακούσω τις φωνές του από την ένταση του ραδιοφώνου, που τώρα έπαιζε Kanye West.

Ακολούθησα τη συμβουλή του Miller: Dont panic. Έπιασα το iPhone μου για να ικετεύσω τους hackers να σταματήσουν.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο από το Wired

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).