Trolls επιτίθονται με dislike στο YouTube για να σαμποτάρουν βίντεο

Ο ερευνητής της Dell, κ. Joe Stewart, αποκαλύπτει την περίεργη περίπτωση του κ. Dave Jones, ο οποίος διατηρεί το κανάλι EEVblog στο YouTube και έγινε μάρτυρας μιας στοχευμένης ς από έναν άγνωστο χρήστη που χρησιμοποιεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για να κάνει spam στα βίντεο του ανεβάζοντας σε τεράστιους αριθμούς το dislike στο YοuTube.

youtube dislike

Στην εποχή της αυτοματοποίησης, όπου ακόμη και τη ιστοσελίδων δεν περιλαμβάνει πλέον επαγγελματίες σχεδιαστές, αλλά λογαριασμούς σε όπως στο Wix, Squarespace, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ότι κάποιος έχει αυτοματοποιημένη την διαδικασία του dislike στο YouTube.

Όπως εξηγεί ο κος Dave Jones στο βίντεο στο τέλος του άρθρου αυτού, το πρόβλημα που έχουν οι κακοήθεις χρήστες είναι ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν DDOS στους servers της Google ή του YοuTube. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαν, αλλά θα τους κόστιζε μια περιουσία.

Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας τρόπος για να δείξει κάποιος τον παιδικό θυμό του σε κάποιο χρήστη του YοuTube, είναι να κάνει μαζικά dislike στα βίντεό του, και έτσι το YοuTube να μην εμφανίζει το συγκεκριμένο κλιπ όταν παρουσιάζει σε αναζητήσεων σχετικό περιεχόμενο.

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κάποιος να “εκδικηθεί” τον δημιουργό του βίντεο κλιπ στο YοuTube επηρεάζοντας την ροή των εμφανίσεων του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).