Οι 16 χαρακτήρες που κρασάρουν τον Chrome

Θυμάστε, τότε που με μόλις οκτώ χαρακτήρες μπορούσατε να κρασάρετε το Skype; Χρειάζονται ακριβώς οι διπλάσιοι για να κρασάρετε το Chrome: Ένα link 16-χαρακτήρων και ένα Enter, κάνοντας κλικ πάνω του, ή ακόμα βάζοντας τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω του, φτάνει να διακόψει τη λειτουργία του προτος περιήγησης της Google.chrome

Το σφάλμα ανακαλύφθηκε από τον Andris Atteka, ο οποίος εξηγεί στο blog του το πόσο εύκολα μπορείτε να “ρίξετε” τον Chrοme μόνο με την προσθήκη ενός null χαρακτήρα στη συμβολοσειρά του URL.

Το παράδειγμά του ήταν με 26 χαρακτήρες, αλλά έχουμε καταφέρει να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα ακόμα και με 10 χαρακτήρες.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, ακόμα και με τον τελευταίο Chrοme 45 (η τελευταία σταθερή έκδοση), απλά πληκτρολογήστε στη γραμμή διεύθυνσης:

http://a/%%30%30

Ο Atteka ανέφερε το bug στην Google σήμερα. αλλά δεν πήρε κάποια χρηματική επιβράβευση, καθώς δεν θεωρείται απειλή για την ασφάλεια των χρηστών του Chrοme.

Αυτή τη στιγμή το σφάλμα επηρεάζει το Chrοme σε και Mac, ενώ στον Chrοme για το Android δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το σφάλμα μόνοι σας, απλά περνώντας τον κέρσορα πάνω από το link και θα συντριβεί η του Chrome, μαζί με κάθε άλλη καρτέλα που είναι ανοιχτή.

Πραγματοποιήστε τις δοκιμές σας στο blog του Atteka. Το παραπάνω παράδειγμα δεν λειτουργεί σκόπιμα για να μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.crash

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).