10 τρόποι για να επιταχύνετε τον Chrome

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Web είναι ο Chrome της εταιρείας Google, αλλά παρ ‘όλες τις ενημερώσεις και τις bug-διορθώσεις, ο Chrοme μπορεί να είναι μερικές φορές αργός λόγω μερικών επεκτάσεων, χαρακτηριστικών ή εφαρμογών του.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορες και κόλπα, και αμυχές που βοηθούν να βελτιωθεί η συνολική ταχύτητα και η ευαισθησία αυτού του προγράμματος περιήγησης, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να βελτιώσουν τη φόρτωση της σελίδας και την ταχύτητα της περιήγησης στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε σε 10 τρόπους για να βοηθήσετε το Chrοme σας να γίνει πιο γρήγορος.

google chrome

Απαλλαγείτε από αυτά που δεν χρειάζεστε

Απενεργοποιήσετε διάφορες περιττές και άχρηστες λειτουργίες του Chrome για να επιτρέψετε στο πρόγραμμα περιήγησης μία πιο γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδων. Αυτές περιλαμβάνουν επεκτάσεις, προσθήκες και web εφαρμογές που δεν χρειάζεστε.

1. Απενεργοποιήστε τις άχρηστες Επεκτάσεις
Οι επεκτάσεις είναι τα χρήσιμα εργαλεία που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης Chrοme, αλλά μερικές ίσως είναι πραγματικά λιγότερο χρήσιμο από ό,τι νομίζετε. Οι επεκτάσεις ως επί το πλείστον τρέχουν στο παρασκήνιο, για να αναλύσουν ή να φιλτράρουν ιστοσελίδες πριν αυτές να εμφανιστούν στην οθόνη, αλλά και να φορτώσουν επίσης το δικό τους πακέτο δεδομένων από το Διαδίκτυο.

Για να πάρετε την καλύτερη ταχύτητα περιήγησης και τους καλύτερους χρόνους απόκρισης, απενεργοποιήστε και / ή διαγράψετε τις επεκτάσεις που πραγματικά δεν χρειάζεστε.

Για να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις που δεν χρειάζεστε:
Πληκτρολογείστε “chrome://extensions” στη γραμμή διευθύνσεων του Chrοme. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε μέσα από το μενού του Chrοme στο Ρυθμίσεις> Επεκτάσεις.
Καταργήστε την επιλογή Ενεργή (Enabled) τις επεκτάσεις που θέλετε να απενεργοποιήσετε, ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Κάδος απορριμάτων (Trash) για να διαγράψετε την επέκταση.

chrome trick 1

2. Απενεργοποιήστε τις περιττές Προσθήκες (Plugins)
Τα Plugins είναι σαν τις επεκτάσεις. Παρέχουν επιπλέον λειτουργίες στο πρόγραμμα περιήγησης. Το Chrοme έρχεται με μερικά ενσωματωμένα plugins που παρέχονται από την Google (όπως το Chrοme PDF Viewer, Native Client, κλπ), αλλά μπορεί να έχει plugins και από άλλο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Οι προσθήκες (Plugins), όπως οι επεκτάσεις, μπορούν να επιβραδύνουν το πρόγραμμα περιήγησης και να “μπουκώσουν” τη μνήμη και τους πόρους του δικτύου.

Για να απενεργοποιήσετε τα plugins που δεν χρειάζεστε:
Πληκτρολογήστε “chrome://plugins” στη μπάρα διευθύνσεων του Chrοme.
Κάντε κλικ στο κουμπί “Απ” για να απενεργοποιήσετε το plugin που δεν χρειάζεστε πλέον.

chrome trick 2

3. Απομακρύνετε τις περιττές Web Εφαρμογές
Το Google Chrοme δεν είναι απλά ένας web browser. Είναι επίσης μια πλατφόρμα εφαρμογών για web εφαρμογές. Μπορεί να τρέξει web εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί τοπικά (στον υπολογιστή σας) που είναι γραμμένες σε HTML5, CSS και . Ενώ οι Web εφαρμογές δεν φορτώνουν πόρους, όπως κάνουν οι ιστοσελίδες, αν δεν τις χρειάζεστε απλά ξεφορτωθείτε τις.

Για να αφαιρέσετε περιττές web εφαρμογές:
Πληκτρολογήστε “chrome://apps” στη γραμμή διευθύνσεων του Chrοme σας ή κάντε κλικ στο “Εφαρμογές” στη γραμμή σελιδοδεικτών
Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε, επιλέξτε “Κατάργηση από το Chrοme” …, και κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” για να επιβεβαιώσετε την κατάργηση. Η 1η εφαρμογή “Ηλεκτρονικό Κατάστημα” δεν σας δίνει δικαίωμα κατάργησης.

chrome trick 3

4. Ενεργοποίηση της Πρόωρης Λήψης Πόρων
Το Google Chrοme έρχεται με πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως η πρόβλεψη δικτύου, διόρθωση ορθογραφίας, πρόωρη λήψη πόρων (preloader), κλπ. Η Πρόωρη λήψη (pre-fetcher ή preloader) πόρων παρέχει έξυπνες προτάσεις σχετικά με τις σελίδες ή τις συνδέσεις που ο χρήστης είναι πιθανό να ανοίξει στο επόμενο βήμα του. Έτσι η πρόωρη λήψη πόρων φορτώνει αυτές τις σελίδες / συνδέσεις στο υπόβαθρο, προτού ο χρήστης τις ανοίξει πραγματικά και όταν ο χρήστης τελικά τις επιλέξει να τις ανοίξει ο χρόνος ανταπόκρισης μειώνεται δραματικά..

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πρόωρης λήψης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome:

Πάνω και δεξιά της οθόνης του Chrοme πηγαίνετε στο Επιλογές> Ρυθμίσεις> Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων
Στην ενότητα Απόρρητο επιλέξτε την επιλογή “Πρόωρη λήψη πόρων για πιο γρήγορη φόρτωση σελίδων“.

chrome trick 4

Ενεργοποίηση μυστικών hacks

Το Google Chrοme συσκευάζει πολλές μυστικές και πειραματικές λειτουργίες κάτω από το καπό του. Αυτά είναι τα πειράματα από την ομάδα προγραμματιστών του Chrοme – μερικά δεν μπορούν να κατασκευαστούν για τους αρχάριους χρήστες, κάποια μπορεί να μην λειτουργεί για ορισμένες συσκευές, και μερικά μπορεί να μην είναι και πολύ καλά για τον υπολογιστή σας.

Αλλά ευτυχώς για εμάς υπάρχουν κάποια hacks που είναι αρκετά χρήσιμα για την ενίσχυση της φόρτωσης μίας σελίδας και της απόδοσής της.

Και πάλι, ορισμένα από αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν για ορισμένες συσκευές, και αν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπως αυτή, απλά κάντε αναίρεση (undo) την αμυχή για να ξαναγυρίσετε στην κανονική λειτουργία.

5. Πειραματικές Λειτουργίες Καμβά
Οι Πειραματικές Λειτουργίες Καμβά επιτρέπουν στο Chrοme να κάνει χρήση των αδιαφανών καμβάδων για να ενισχύσει τους χρόνους φόρτωσης και τη βελτίωση των επιδόσεων.

Για να ενεργοποιήσετε πειραματικές λειτουργίες καμβά:
Πηγαίνετε στο “chrome://flags/#enable-experimental-canvas-features“.
Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση και στη συνέχεια στο κουμπί “Επανεκκίνηση Τώρα

chrome trick 5

6. Γρήγορο Κλείσιμο Καρτέλας / Παραθύρου
Η επιλογή Γρήγορο Κλείσιμο Καρτέλας / Παραθύρου αυξάνει το χρόνο απόκρισης του browser όταν ένας χρήστης προσπαθεί να κλείσει τις καρτέλες ή τα παράθυρα. Η ενεργοποίηση αυτής της τρέχει το onUnload.js μιας καρτέλας ανεξάρτητα από το γραφικό περιβάλλον για να επιταχύνει τη διαδικασία κλεισίματος.

Για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό ταχύ κλείσιμο καρτέλας / παράθυρου:
Πηγαίνετε στο “chrome://flags/#enable-fast-unload” από την γραμμή διευθύνσεων
Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση και στη συνέχεια στο κουμπί “Επανεκκίνηση Τώρα

6

7. Πρόβλεψη Κύλισης
Το χαρακτηριστικό Πρόβλεψη Κύλισης λέει το πρόγραμμα περιήγησης Chrοme να προβλέψει τη μελλοντική θέση του δακτύλου κατά την διάρκεια της κύλισης επιτρέποντας στον Chrοme να αποδόσει το πλαίσιο (frame) πριν η σελίδα κυλίσει.

Για να ενεργοποιήσετε την Πρόβλεψη Κύλισης:
Πληκτρολογήστε “chrome://flags/#enable-scroll-prediction” στη γραμμή διευθύνσεων
Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση και στη συνέχεια στο Επανεκκίνηση Τώρα.

7

8. Μέγιστος αριθμός Πλακιδίων
Ο Μέγιστος Αριθμός Πλακιδίων αναφέρεται στα πλακίδια (tiles) για την περιοχή ενδιαφέροντος. Η αύξηση του μέγιστου αριθμού των πλακιδίων επιτρέπει στο Chrοme να δείξει περισσότερα πλακίδια με βάση τα ενδιαφέροντα σας ή το ιστορικό περιήγησης, το οποίο σας επιτρέπει να ανοίξετε γρήγορα μια νέα ιστοσελίδα από την περιοχή ενδιαφέροντος.

Να αυξήσετε τον Μέγιστο Αριθμό Πλακιδίων:
Πηγαίνετε στο “chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area” στο πρόγραμμα περιήγησής σας
Επιλέξτε 512 από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση Τώρα.

8

9. Αριθμός νημάτων Raster
Τα Νήματα Raster είναι υπεύθυνα για την παροχή εικόνων στο Chrοme. Η αύξηση του αριθμού των νημάτων Raster βελτιώνει τον χρόνο ανταπόκρισης της εικόνας και αντίστοιχα τον χρόνο φόρτωσης μίας σελίδας.

Για να αυξήσετε τον αριθμό των νημάτων ράστερ:
Ανοίξτε το “chrome://flags/#num-raster-threads” στο Chrοme.
Επιλέξτε 4 από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση Τώρα.

9

10. Simple Cache για HTTP
Το χαρακτηριστικό Simple Cache για HTTP είναι ο νέος μηχανισμός caching για το Google Chrοme. Λειτουργεί καλύτερα από το παλιό σύστημα caching, επικαλούμενο το σύστημα αρχείων για την κατανομή του χώρου.

Για να ενεργοποιήσετε το Simple Cache:
Πηγαίνετε στο “chrome://flags/#enable-simple-cache-backend” στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
Επιλέξτε το Ενεργή από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση Τώρα.

 10

Δώστε μας τις προτάσεις σας

Πώς είναι τώρα η συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης Chrοme χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές – προτάσεις μας; Έχετε κάποιες δικές προτάσεις και κόλπα για να επιταχύνετε τον Chrοme; Θα χαρούμε να τις μοιραστείτε μαζί μας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).