Matthew Keys Πρώην υπάλληλος του Reuters κατηγορούμενος για hacking

Ο Matthew Keys, ήταν πρώην υπάλληλος του Reuters, που εργάζόταν για την εταιρεία Tribune Media (σήμερα ονομάζεται Tribune Publishing) και στο KTXL Fox 40, ένα τηλεοπτικό σταθμό του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια. Ο Keys βρέθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες για από ένα των ΗΠΑ.matthew keys

Τα γεγονότα που θα αναφέρουμε παρακάτω έγιναν το 2010, όταν ο Matthew Keys εργαζόταν σαν παραγωγός για τον τηλεοπτικό σταθμό του Σακραμέντο, αλλά και υπεύθυνος επεξεργασίας των social media του Reuters.

Όταν απολύθηκε από τη δουλειά του, το FBI υποστηρίζει ότι ο κ Keys συνδέθηκε σε ένα με IRC κανάλι (#internetfeds) με το ψευδώνυμο AESCracked και ήρθε σε επαφή με άλλους που ισχυρίζονταν ότι ήταν μέλη της ομάδας hacking LulzSec.

Ο Keys φέρεται να έδωσε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του CMS της πρώην του εταιρείας στους hackers, αναφέροντας: “δεν σας έδωσα αυτούς τους κωδικούς.”

Οι hackers χρησιμοποίησαν το όνομα και τον κωδικό που τους έδωσε ο Keys για να συνδεθούν με το CMS της Tribune Media και να αλλάξουν τον τίτλο ενός άρθρου της Los Angeles Times.

Αυτό ήταν δυνατό λόγω του γεγονότος ότι το Tribune Media CMS διανέμει ειδήσεις σε όλες τις θυγατρικές της Tribune, και όχι μόνο στον τηλεοπτικό σταθμό KTXL Fox 30.

Το άρθρο παρέμεινε παραμορφωμένο για 30 λεπτά έως ότου ένας από τους webmasters της LA Times ειδοποιήθηκε και επανέφερε τον αρχικό του τίτλο.

Η ομοσπονδιακή έρευνα που ξεκίνησε τότε, οδήγησε στον Keys το 2013. Οι αρχές κατάσχεσαν το του, και του απήγγειλαν τρεις διαφορετικές κατηγορίες για hacking: συνωμοσίας, ηλεκτρονικής πειρατείας, αλλά και διάθεσης κωδικού .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).