Αποθαρρυντικά τα στοιχεία για την υιοθέτηση του Windows 10

Ακόμη και με τις δωρεάν αναβαθμίσεις, η υιοθέτηση του Windows 10 από τους χρήστες λειτουργικών της Microsoft, έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία τους, τα Windows 10 έχουν φτάσει το 9% του μεριδίου της αγοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Net .marketshare Windows 10

Τα Windows 10 είχαν εγκατασταθεί σε πάνω από 75 εκατομμύρια υπολογιστές σε τέσσερις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας τους, και πέρασε τις 110 εκατομμύρια εγκαταστάσεις μετά από 10 εβδομάδες.

Όπως γνωρίζουμε η Microsoft έχει σαν στόχο να εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό σύστημα σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές “σε με τρία χρόνια.” Ο αριθμός δεν συμπεριλαμβάνει μόνο υπολογιστές, αλλά , κονσόλες, και tablets. Το συγκεκριμένο νούμερο φαντάζει πολύ μεγάλο, αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι….

Τα Windοws 10 είχαν πιάσει το 7,94% του μεριδίου αγοράς τον Οκτώβριο, και κέρδισαν 1,06 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας τ 9,00% το Νοέμβριο.

Η υιοθέτηση όμως του νέου λειτουργικού δείχνει να έχει επιβραδυνθεί δραματικά: τα Windοws 10 έχασαν σχεδόν 5 ποσοστιαίες μονάδες από το πρώτο μήνα της κυκλοφορίας τους, κερδίζοντας λίγο περισσότερο από μια το μήνα από τότε.

Η Microsoft ελπίζει να καταπολεμήσει αυτή την επιβράδυνση, καθώς ανακοίνωσε μια εταιρική σχέση με την Baidu για την προώθηση του Windows 10 στην Κίνα. Στα σχέδια της Microsoft συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να γίνουν τα Windows 10 “συνιστώμενη ενημερωμένη ”, κάτι το οποίο θα κάνει τους χρήστες των και .1 να αναγκαστούν με “δημοκρατικές διαδικασίες” να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά τη ποσοστιαίων μονάδων με την κυκλοφορία του Windows 10, τα Windows 7 συνεχίζουν και κρατούν και πιθανότατα θα κρατήσουν για πολύ ακόμα τον τίτλο του πιο δημοφιλές λειτουργικού συστήματος. Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα Windows XP από το Σεπτέμβριο του 2012 και από τότε το μερίδιο τους αυξάνει σταθερά. Σήμερα κρατιούνται ακόμα στο 56 τοις εκατό  του μεριδίου της αγοράς.

Παρόλα αυτά ο συνολικός αριθμός μεριδίου της αγοράς των Windows είναι εντυπωσιακός, καθώς έχει φτάσει το 91.39% όπως μπορείτε να διακρίνετε στην εικόνα.

netmarketshare.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).