Ανορθόγραφοι hackers έχασαν 1 δις δολάρια

Οι που παραβίασαν τον τραπεζικό του Μπαγκλαντές στη US Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης θα εισέπρατταν περίπου 1 δις δολάρια.
Είχαμε αναφέρει το περιστατικό πριν από τέσσερις ημέρες, αλλά δεν ήταν γνωστά όλα τα της ς.
bank safe hackers

Γνωρίζαμε ότι μια ομάδα άγνωστων κατάφεραν να αποκτήσουν σε ένα λογαριασμό μιας τράπεζας των . Ο λογαριασμός δεν ήταν τυχαίος, καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν το κράτος του Μπαγκλαντές και τον χρησιμοποιούσε η κεντρική τράπεζα της χώρας για τις διεθνείς πληρωμές. Λέγεται ότι ο λογαριασμός περιείχε πάνω από $ 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι hackers κατάφεραν να ξεκινήσουν την μεταφορά χρημάτων, αλλά ο συναγερμός σήμανε όταν προσπάθησαν να μεταφέρουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ένα ίδρυμα που δεν υπήρχε στη Sri Lanka.

Ας δούμε πως και γιατί.

Δημοσιογράφοι του Reuters, αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική ληστεία. Αποκάλυψαν ότι η επίθεση όντως πραγματοποιήθηκε τη νύχτα μεταξύ της 4ης και 5ης Φεβρουαρίου του .

Οι hackers συνδέθηκαν στο λογαριασμό του Μπαγκλαντές στη US Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε τις μεταφορές σε διαφορετικές σε όλο τον κόσμο.
Οι τέσσερις πρώτες συναλλαγές έγιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε πολλά καζίνο στις Φιλιππίνες. Με τις 4 πρώτες μεταφορές οι hackers κατάφεραν να βγάλουν 81 εκατομμύρια δολάρια.

Τα προβλήματα εμφανίστηκαν στην πέμπτη μεταφορά. Οι ληστές προσπάθησαν να στείλουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της ΜΚΟ στη Sri Lanka. Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν, ότι οι οι τράπεζες ανακάλυψαν τη παράνομη διακίνηση χρημάτων, ότι οι hackers με ένα ορθογραφικό λάθος προσπάθησαν να στείλουν τα χρήματα στο “Shalika Fandation” αντί στο “Shalika Foundation.”

Επειδή τα χρήματα μεταφερόταν από ενδιάμεσες τράπεζες πριν φτάσουν στη Sri Lanka, το ορθογραφικό λάθος κίνησε υποψίες στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει Shalika Fandation καταχωρημένο στη Σρι Λάνκα, αλλά τα χρήματα ήταν ήδη στη χώρα. Αμέσως μετά η Pan Asia (η τράπεζα που δέχτηκε τα χρήματα) άρχισε την έρευνα, επειδή ήταν ασυνήθιστο για αυτούς να λάβουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περίπου την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στη Federal Reserve παρατήρησαν μεγάλες μεταφορές από το λογαριασμό του Μπαγκλαντές και επικοινώνησαν με στελέχη της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Σε αυτό το σημείο, η Federal Reserve παρενέβη και σταμάτησε τις μεταφορές, συνειδητοποιώντας τι συνέβαινε. Οι εργαζόμενοι στη τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρουν ότι κατάφεραν να σταματήσουν συναλλαγές αξίας άνω των 870.000.000 δολαρίων και ότι το γεγονός θα μπορούσε να ήταν η μεγαλύτερη κυβερνο-ληστεία στην ιστορία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).