Google Hangouts, Messenger, Allo, Duo γιατί τόσες εφαρμογές μηνυμάτων

Στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2016, η Google ανακοίνωσε δύο νέες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων: τις Allo και Duo. Η έτσι διπλασίασε τον αριθμό των εφαρμογών μηνυμάτων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι Hangouts και Messenger. Προς το παρόν όπως φαίνεται η εταιρεία σχεδιάζει να τις κρατήσει όλες, καθώς δεν έχει ανακοινώσει κάποια απόσυρση, ή κάποια συγχώνευση εφαρμογών.Google Hangouts Allo Duo

Το VB ζήτησε διευκρινήσεις από την Google:

Η Allo είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που τον τηλεφωνικό σας αριθμό, είναι μόνο για κινητά, και αναπτύχθηκε ειδικά για να αξιοποιήσει τη μηχανική μάθηση της Google, για την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας, και AI που δεν υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια. Σκεφτείτε τη σαν ένα παιδικό παιχνίδι της εταιρείας που σκοπεύει να δοκιμάσει τα όρια του τι μπορεί να κάνει μια εφαρμογή μηνυμάτων για κινητά.

Η Duo είναι μια εφαρμογή κλήσεων για επικοινωνία one-to-one. Είναι μόνο για κινητά, και αναπτύχθηκε για να είναι γρήγορη, χάρη στο Web Real-Time Communication (WebRTC). Υποτίθεται ότι θα υπάρχουν λιγότερες διακοπές κλήσεων, και θα υποστηρίζει συνδέσεις μέσω Wi-Fi αλλά και μέσω τηλεφωνικού πάροχου.

Το Hangouts είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που υπάρχει εδώ και 3 χρόνια που έχει συγχωνεύσει πολλά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για SMS και βιντεοκλήσεις. Είναι cross-platform και λειτουργεί σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

Ο Messenger είναι η υπηρεσία μηνυμάτων της Google, μια εφαρμογή SMS που προσφέρεται στάνταρ σε συσκευές με Android. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να προωθήσει το Rich Communication Services (RCS), που δίνει την δυνατότητα σε συσκευές με Android να προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως ανταλλαγές ομαδικών μηνυμάτων, IP φωνητικές κλήσεις και ανταλλαγή αρχείων.

Προς το παρόν οι εφαρμογές Allo και Duo δεν κυκλοφορούν επίσημα, και θα διατεθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Όλες αυτές τις εφαρμογές τις διαχειρίζεται η ίδια ομάδα στην Google (Communications product team) που ιδρύθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από τον Nick Fox.

Πρόσφατα είδαμε ότι η Gοogle ανακοίνωσε την Spaces. Όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά μια κοινωνική εφαρμογή, όπως το Google+.

Η στρατηγική στις εφαρμογές μηνυμάτων της Google έχει προκαλέσει σύγχυση (το 2013, η εταιρεία διέθετε ταυτόχρονα το Google Talk, το Hangouts και το Google+ Messenger), και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Εν τω μεταξύ οι ανταγωνιστές, WhatsApp και Facebook Messenger (και δύο είναι ιδιοκτησίας του Facebook) είναι και οι δύο κορυφαίες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, με 1 δισεκατομμύριο και 900 εκατομμύρια χρήστες, αντίστοιχα.

Το Facebook κυριαρχεί απόλυτα στο χώρο, και η Google φαίνεται απλά να πειραματίζεται. Η εταιρεία φαίνεται να αναπτύσσει εφαρμογές από το μηδέν για να καταλάβει τι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν καινοτομία.

Η διαφορετικότητα των δύο τελευταίων εφαρμογών, είναι η χρήση τεχνολογιών AI, και μηχανικής μάθησης, δύο όμως χαρακτηριστικά που τα έχει ενσωματώσει ήδη το Facebook.

Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα η Goοgle θα καταλήξει σε μια εφαρμογή μηνυμάτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).